Dușurile cu apă rece, gelul și undele de șoc vă scapă de dureri musculare

Dușurile cu apă rece, gelul și undele de șoc vă scapă de dureri musculare

Febra musculară apare în momentul în care muşchii sunt suprasolicitaţi, în urma unui efort cu care corpul uman nu este obişnuit. Există însă metode care te ajută să scapi mai repede de această durere chinuitoare.

Dușurile reci Ideea din spatele scufundării muşchilor dureroşi în apa rece ca gheaţa, numită de unii crioterapie, constă în reducerea umflăturilor, dar şi a rigidităţii şi durerilor asociate cu exerciţiile care solicită excesiv muşchii. Moda a apărut la nivelul sporturilor de elită, dar devine din ce în ce mai populară printre sportivii amatori. Nerecomandată bolnavilor de inimă „Această tehnică nu le este recomandată tuturor. Dacă o persoană suferă de o boală de inimă, atunci şocul ar putea fi dăunător”, averizează Leonie Dawson, consilier profesional la Chartered Society of Physiotherapy. „Pentru oricine suferă de Boala Raynaud, o problemă de criculaţie, (crioterapia) ar avea un efect devastator”, adaugă specialistul.   Unde de șoc

Terapia Shockwave cu unde de şoc este o procedură nechirurgicală, complet lipistă de riscuri şi complicaţii, cu o rată de succes de 80%.

Nu necesită anestezie sau tratament medicamentos, durează între 10-20 de minute, iar recuperarea este rapidă, pacientul putând să meargă la serviciu a doua zi.

"Unda de şoc creează presiune asupra ţesuturilor afectate, ceea ce duce la creşterea permeabilităţii celulare, stimulând microcirculaţia şi metabolismul celular, grăbind astfel vindecarea, precum şi dizolvarea depunerilor calcare", a explicat Mihai Râşcu, medic specialist ortopedie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru majoritatea afecţiunilor sunt necesare între 3-5 şedinţe, cu o pauză de 5-10 zile între ele. Tratamentul poate fi făcut numai la recomandarea specialistului.

  Hidratarea

O regulă de bază în refacerea musculară este hidratarea. Pentru a fi bine hidratat trebuie să bei 0.03 l apă/ kilocorp. De exemplu, dacă ai 70 de kg, vei bea 70 x 0.03 = 2.1 litri pentru a-ți asigura necesarul zilnic în cazul unui efort prelungit precum este un antrenament în sală sau o alergare ușoară.

  Gelurile antiinflamtoare

Pentru a grăbi recuperarea după febra musculară, sunt foarte indicate și gelurile antiinflamtoare cu care să masezi zonele afectate de două-trei ori pe zi. În acest fel vei reduce tensiunea musculară, vei stimula circulația sanguină care va transporta mai mult oxigen către celule și vei diminua inflamația.