Dosarul morții suspecte a procuroarei care l-a anchetat pe Sorin Ovidiu Vîntu va fi redeschis
- Virgil Burl ă
- 29 ianuarie 2015, 08:38
Judecatorul Mihail Udroiu de la TMB a redeschis dosarul mortii procuroarei Luminița Sega si a hotărât audierea Ioanei Vlas, a procurorilor de la parchetul General și DNA șii efectuarea unei noi expertize toxicologice.
La opt ani de la moartea suspecta a procuroarei Luminita Sega, Tribunalul Bucuresti a decis redeschiderea dosarului. Pe 28 ianuarie 2015, judecatorul Mihail Udroiu de la Tribunalul Bucuresti a decis desființarea soluției de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul București prin Ordonanta din 11.08.2014 emisă „în dosarul numărul 2842/P/2008 și trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Tribunalul București în vedere începerii urmăririi penale în rem cu privire la infracțiunea de omor”.
Judecătorul Udroiu a dispus administrarea unor probe și audierea unor martori în dosarul în care fratele Luminiței Sega, profesorul universitar Mircea Slavila, a făcut plângere împotriva rezoluției de clasare, în cauză urmează să fie audiată și mama „FNI”, Ioana Maria Vlas. Soțul procuroarei Sega a acuzat în mai multe ocazii că decesul soție sale are legătură cu dosarele lui Sorin Ovidiu Vîntu. De asemenea, vor fi audiati și foști colegi ai Luminiței Sega.
Minuta dosarul nr. 41641/3/2014 din data de 28 ianuarie 2015:
„În baza art. 341 alin. (6) lit. b) Cpp, admite plangerea formulată de petentul Mircea Slăvilă.
Desființează soluția de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul București prin ordonanta din 11.08.2014 emisa in dosarul nr. 2842/P/2008.
Trimite cauza la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in vederea inceperii urmaririi penale in rem cu privire la infractiunea de omor prevazuta de art. 188 Cp.
Dupa inceperea urmaririi penale, procurorul trebuie să efectueze o anchetă efectivă care să implice cel putin administrarea urmatoarelor mijloace de probă:
1. efectuarea unei expertize toxicologice într-un laborator sau institut specializat din țară sau străinătate (ce deține acreditările și certificările necesare în domeniul investigațiilor toxicologice) în vederea stabilirii existenței sau inexistenței unei intoxicari a defunctei Luminița Sega cu metale grele/ metaloizi, și în special cu alumină;
2. audierea petentului Mircea Slăvilă, precum și a soțului defunctei, Marius Sega;
3. audierea colegilor de serviciu ai defunctei Luminița Sega din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (2003), precum și a colegilor de serviciu ai defunctei din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (procurori și politiști);
4. audierea martorului Ioana Maria Vlas;
5. obtinerea tuturor inscrisurilor din dosarele medicale ale defunctei Luminita Sega aflate in spitalele sau clinicile din țară sau străinătate unde defuncta a fost internată, respectiv, unde au fost efectuate investigații medicale ale defunctei Luminița Sega; în privința actelor medicale relevante redactate într-o altă limba decat cea română, este necesară traducerea autorizata a acestora in limba romana;
6.audierea personalului medical (doctori și asistente medicale) din spitalele sau clinicile din țară unde defuncta Luminița Sega a fost internată care s-au ocupat în mod direct de pacienta pe parcursul internării. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința din camera de consiliu, azi 28.012015".