Joburi in strainatate: Fii functionar european!

Joburi in strainatate: Fii functionar european!

Romanii pot candida din acest an, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, pentru joburi la Comisia Europeana sau la Parlamentul European.

In aceasta luna, Oficiul European pentru Selectia de Personal (EPSO) a anuntat noi concursuri pentru administratori si asistenti in domeniul informare, comunicare si mass-media. Pentru aceste locuri de munca pot aplica cetateni din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, inclusiv Romania. Conditiile eliminatorii pentru postul de administrator sunt studiile superioare si cunoasterea limbilor straine, en-gleza si franceza. Salariul pe care il poate obtine un angajat pentru aceasta pozitie este in jur de 2.000 de euro, lunar. Data-limita pentru inscrierea on-line, in baza de date a EPSO, este 28 martie.

Informatii suplimentare privind aceste competitii sunt publicate si pe site-ul EPSO, la www.europa.eu.int/epso. Romanii care doresc sa participe la aceste competitii trebuie sa urmareasca in mod constant site-ul EPSO, dar si pe cel al Ministerului de Externe - www.mae.ro, pentru a afla noutati in legatura cu concursurile.

De la data aderarii Romaniei la UE, cetatenii romani au dreptul de a lucra in cadrul institutiilor comunitare, procedura standard de obtinere a unui astfel de post fiind concursul. Orice roman care indeplineste conditiile cerute de institutiile comunitare care scot la concurs posturile vacante se poate prezenta la competitiile organizate periodic de fiecare dintre acestea, putand deveni astfel functionar european.

Ne puteți urmări și pe Google News