DE CE nu mănâncă românii sănătos

DE CE nu mănâncă românii sănătos

Timpul limitat (51%), dar şi lipsa de inspiraţie pentru reţete variate (13%) sunt principalele motive pentru care românii nu reușesc să facă o schimbare în privința obiceiurilor din timpul prânzului, reiese dintr-un studiu iVox, comandat de Floriol. La studiu au participat 4.105 de respondenţi.

Însă, mai bine de jumătate dintre români (58%) și-ar dori să facă o schimbare în obiceiurile lor alimentare din timpul prânzului.

Cu toate acestea, în topul preferinţelor culinare ale românilor se află, pe lângă clasicul grătar de pui cu legume (34%), feluri de mâncare precum şniţel cu cartofi copţi (26,9%), pizza (25,6%) sau pulpe de pui la cuptor cu cartofi prăjiţi (17%), conform studiului citat.

Întrebaţi despre piedicile care stau în calea unui prânz sănătos și variat, marea majoritate a românilor nominalizează lipsa timpului (51%) precum şi absenţa ideilor pentru pregătirea unui meniu variat (13%) drept principalele motive.

Pentru a schimba acest aspect, 2 din 10 români ar urma sfaturile unui specialist în nutriţie (21,9%), în timp ce alţi 2 din 10 respondenţi preferă idei sănătoase şi variate, se arată în același studiu.

De asemenea, cei mai mulţi dintre românii cu loc de muncă (64%) preferă mâncarea gătită acasă, iar aproape o treime (27.6%) apelează la un serviciu de catering la birou sau iau masa în oraş.

Floriol derulează un proiect prin care a a reinventat treio dintre cele mai populare feluri de mâncare pentru masa de prânz ce pot fi pregătite acasă, alături de bloggerul culinar Jamila, de la Jamila Cuisine, care a reinterpretat fiecare rețetă selectată.

Acestea vor fi disponibile în secțiunea specială „Reinventează-ți prânzul” de pe site-ul floriol.ro, pe pagina de Facebook www.facebook.com/JamilaCuisine și pe site-ul jamilacuisine.ro. Mai mult, pentru cei care își doresc să vadă și modul în care sunt pregătite rețetele, le pot urmări pe canalul de Youtube JamilaCuisine.

Ne puteți urmări și pe Google News