Cum „repari” copilul invizibil din tine

Cum „repari” copilul invizibil din tine

Cum era familia în care ai crescut? Ce întâmplări te-au marcat în copilărie și adolescență? Ce nevoi ți-au fost ignorate și cum le satisfaci în prezent? Cum ai evoluat emoțional și cum se reflectă suferințele tale din trecut în comportamentul tău actual?

Începi să răspunzi la aceste întrebări și vezi ce ai de „reparat” la tine. Numai așa le vei putea asigura copiilor tăi un mediu de creștere benefic. „Copilul invizibil”, de  Gaspar Gyorgy, este o carte ce vorbește despre dezvoltarea personală prin descoperirea și acceptarea copilului interior și oferă o nouă perspectivă asupra conceptului de parenting

Îndemnurile la scotocirea prin propria ființă și, poate, unele răspunsuri, le găsiți în volumul „Copilul invizibil”, de  te invită într-o călătorie psihologică la capătul căreia vei ajunge să te cunoști mai bine pe tine însuți. Scopul acestui demers este acela de a te elibera și vindeca de suferința psihologică și emoțională dobândită de-a lungul anilor. Asta, deoarece parenting înseamnă, înainte de toate, să te transformi pe tine, adultul, astfel încât să le poți asigura copiilor un mediu benefic de creștere.

Așadar, pune cap la cap povestea vieții tale – cum era familia în care ai crescut, ce întâmplări te-au marcat în copilărie și adolescență, ce nevoi ți-au fost ignorate și cum le satisfaci în prezent, cum ai evoluat emoțional și cum se reflectă suferințele tale din trecut în comportamentul tău actual. Nu te poți aștepta să ai o bună conexiune cu ceilalți (nici măcar cu propriul copil), atâta vreme cât nu ești împăcat cu sine. Descoperă trăsăturile vulnerabile pe care le ai, înfruntă-ți temerile și acceptă-ți defectele – pentru că și acestea sunt firești. Niciunul dintre noi nu e perfect. Și nici nu trebuie să pretindem că am fi.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Copilul invizibil”, apărută la editura Curtea Veche Publishing,  e o lectură fascinantă. O mărturie sinceră și curajoasă, despre omenescul din noi. Vom înțelege mai ușor cum funcționează mintea unui copil, dar și a unui adult, astfel încât să putem construi împreună cu fiul nostru sau fiica noastră o relație sănătoasă și benefică pentru amândoi, pe termen lung.