Editura Evenimentul si Capital

CU OCHII PE REPUBLICA MOLDOVA. Barak Obama, Francois Hollande, Joachim Gauck, Klaus Iohannis au transmis mesaje moldovenilor. NIci Putin n-a rămas în urmă. Vezi ce au declarat

27 august - Ziua Independentei-
Autor: | | 0 Comentarii | 279 Vizualizari

Republica Moldova împlineşte astăzi 24 de ani de independenţă . Cu această ocazie, liderii mondiali au transmis mesaje de felicitare poporului moldovean. Și liderul de la Kremlin a avut un mesaj pentru ei.

În mesajul transmis poporului moldovean, Barack Obama a precizat că SUA sprijină în continuare aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi sunt gata să ajute ţara noastră să-şi păstreze integritatea teritorială şi suveranitatea. 

„Statele Unite sprijină aspirațiile europene ale Republicii Moldova și consideră acest lucru cel mai bun garant al securității și prosperității Republicii Moldova. Suntem bucuroși să vedem progresele continue ale Republicii Moldova în consolidarea statului de drept, continuarea reformelor, asigurând un viitor stabil și prosper. Cunoaștem că procesul de reformare este în desfășurare, iar Statele Unite sunt pregătite să vă ajute. Statele Unite sunt angajate să ajute Republica Moldova să-și păstreze integritatea teritorială și suveranitatea", a spus preşedintele american, Barack Obama. 

În acelaşi context, şi liderul Franţei a transmis un mesaj de felicitare pentru Republica Moldova.

„Îmi doresc ca relațiile de prietenie și cooperare între țările noastre să se consolideze în continuare. Este important să profităm de aceste legături pentru a conlucra în diverse domenii: francofonie, schimburi de experiență privind guvernarea, în domeniul patrimoniului și, de asemenea, să intensificăm relațiile noastre economice. La sfârșitul acestui an, Franța va găzdui, la Paris, conferința COP21. Obiectivul nostru este de a construi împreună "Alianța de la Paris pentru Climă", în care țara Dumneavoastră își va regăsi pe deplin locul", a declarat Francois Hollande.

Preşedintele României, Klaus Iohannis a dat încă odată asigurări că Republica Moldova se poate baza în continuare pe sprijinul României. „Reușitele de până acum de pe acest drum relevă capacitatea Republicii Moldova de asumare și atingere a unor obiective ambițioase. România vă va fi și în viitor alături în acest efort. Asigurându-vă, încă o dată, de întreg sprijinul meu și al României pentru dezvoltarea continuă a Parteneriatului Strategic dintre statele noastre, pentru consolidarea pe mai departe a patrimoniului nostru spiritual comun, vă rog să primiți, domnule Președinte, expresia deosebitei mele considerații".

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck a urat Republicii Moldova succes şi putere, apreciind paşii importanţi făcuţi de ţara noastră în aprofundarea cooperării cu Germania și cu Uniunea Europeană.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate