Editura Evenimentul si Capital

Consulul Onorific al Georgiei în Kazahstan e un kazah de la Rompetrol

Noul Consul Onorific al Georgiei în Kazahstan, Zhanat Tussupbekov, este membru în Consiliul de Administrație al KMG International, fostul Rompetrol.
Autor: | | 0 Comentarii | 273 Vizualizari

La Centrul de Box din Karaganda „S. Sapiev” a avut loc, recent, deschiderea oficială a Consulatului Onorific al Georgiei în Republica Kazahstan, Regiunea Karaganda. Consulul Onorific care va conduce această misiune este Zhanat Tussupbekov, director general executiv al KMG International N.V., membru în Consiliul de Administrație al KMG International - fost Rompetrol.

La eveniment au participat; Zerab Abashidze, Ambasadorul Plenipotențiar și Extraordinar al Georgiei în Republica Kazahstan, Consulul Onorific al Georgiei în Regiunea Karaganda, Zhanat Tussupbekov, Vice-Guvernatorul Regiunii Karaganda, Almas Aydarov, Reprezentantul cercurilor de afaceri din Georgia, Ivane Chartishvili, și alți reprezentanți ai autorităților regionale și municipale, ai elitei economice și culturale.

Salutând Consulul Onorific, Domnul Abashidze a subliniat că relațiile prietenești dintre Kazahstan și Georgia s-au dezvoltat pe parcursul mai multor ani.

Kazahstan, unul dintre cele mai dinamice state în curs de dezvoltare din Asia Centrală, este un partener strategic extrem de important pentru Georgia. Încă din momentul stabilirii relațiilor diplomatice, țările noastre au construit o colaborare reciproc avantajoasă și de încredere, au consolidat  legăturile istorice prietenoase dintre cele două popoare, au extins semnificativ cadrul legal bilateral și relațiile economico-comerciale. Subliniez că în perioada 2005 – 2016 afluxul brut de investiții directe din Kazahstan în Georgia a fost de 343 mil. UDS”, a mai spus acesta.

Evenimentul a fost organizat ca un forum de afaceri, în cadrul căruia au fost analizate direcțiile viitoare ale colaborării dintre reprezentanții mediului de afaceri din cele două state.

„În prezent, regiunea Karaganda, la fel ca în urmă cu decenii, este unul dintre centrele industriale ale Kazahstanului. În regiune se dezvoltă activ afaceri, se deschid noi capacități de producție, se construiesc noi parteneriate cu regiunile din Kazahstan și companiile din afara țării. Grupul KMG International (fostul Rompetrol, n.r.) își desfășoară activitatea pe teritoriul Georgiei în domeniul comercializării produselor petroliere sub brandul Rompetrol. În toți acești ani ne-am făcut mulți prieteni, consolidând semnificativ relațiile noastre cu poporul georgian”, a subliniat în alocuțiunea sa Consulul Onorific al Georgiei în Regiunea Karaganda, Zhanat Tussupbekov.

Principalele obiective ale Consulatului sunt promovarea schimbului cultural, turistic și comercial, orientat spre creșterea calității produselor achiziționate și a serviciilor de care beneficiază populația Regiunii Karaganda. „Vacanțele de vară, vizitarea locurilor istorice, produsele și băuturile bio din Georgia, iubite de toți, trebuie să fie accesibile în mod direct populației Regiunii Karaganda”, a adăugat Zhanat Tussupbekov.

Regiunea Karaganda, cea mai mare ca teritoriu și potențial industrial, prezintă un interes enorm pentru colaborarea cu mediul de afaceri din Georgia. Prin potențialul său economic, cultural și științific, infrastructura dezvoltată în regiune ocupă poziția de lider în Kazahstan. Prin urmare, deschiderea unei instituții consulare și numirea în funcția de Consul Onorific al Georgiei în Regiunea Karaganda a domnului Zhanat Tussupbekov va contribui la stimularea relațiilor strânse între reprezentanții comunității de afaceri din țările noastre”,  a concluzionat Zurab Abashidze.

Timp de mai multe decenii, între Kazahstan și Georgia au fost stabilite relații bileterale solide. Ambele state reprezintă unul pentru celălalt importanți parteneri strategici. În prezent în Georgia sunt înregistrate până la 170 de societăți cu capital kazah.

Zhanat Tussupbekov are o amplă experienţă profesională în funcţii de conducere dintre care, în ultimii 11 ani, a activat în cadrul industriei petrolului și gazelor.

Începând din anul 2012, Tussupbekov deține poziția de Director General Executiv al KMG International N.V., fiind și membru în Consiliul de Administrație al KMG International - fostul Rompetrol.

Din 2013, Zhanat Tussupbekov este președintele Federației de Haltere din Kazahstan, iar în mai 2017 a fost ales în funcția de Vicepreședinte al IWF (International Weightlifting Federation).

Grupul KMG International susține Federațiile de Haltere din Georgia, România și Kazahstan.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate