Editura Evenimentul si Capital

Campionatul Naţional de Duatlon - la a doua ediție, pe 29 martie, în centrul Capitalei

Autor: | | 0 Comentarii | 197 Vizualizari

Concursul se desfășoară pe ruta Biblioteca Naţională – Bd. Mircea Vodă – Bd. Unirii – Piaţa Constituţiei – Palatul Parlamentului (Bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie – Str. Izvor – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii) – Bd. Unirii – Biblioteca Naţională. Traseul stradal va fi securizat, prin urmare circulația auto va fi închisă pe străzile amintite mai sus, în intervalul 09:30 – 13:30.

Competiţia se adresează atât profesioniştilor, cât şi copiilor (9-12 ani), cadeţilor (13-15 ani), juniorilor (16-19 ani) şi amatorilor (20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, +60 ani). La concurs pot participa şi ştafete formate din câte doi sportivi, iar clasamentul acestora se va face separat, pe categoriile feminin, masculin şi mixt.

Cei peste 550 concurenți înscriși în concurs vor putea prelua kiturile de participare sâmbătă (între orele 16:00 – 20:00) şi duminică (între orele 08:00 – 09:00). Şedinţa tehnică se va desfăşura sâmbătă, ora 19:00, la Biblioteca Naţională.

Startul se va da începând cu ora 09:30, diferenţiat pe categorii de vîrstă şi distanţe, iar festivitatea de premiere va avea loc în jurul orei 14:00. Vor fi oferite peste 100 de premii, pentru fiecare categorie în parte.

„Ne bucurăm când sportului i se recunoaște adevărata valoare, dovada fiind numărul mare de concurenți înscriși la cea de-a doua ediție a Campionatului Național de Duatlon. Adresez mulțumiri celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui concurs în mijlocul Bucureștiului și lansez un apel către bucureșteni să ni se alăture, să ne susţină și să preia chiar, obiceiul de a practica sportul pentru o viață sănătoasă”, a declarat Peter Klosz - Secretarul general al Federaţiei Române de Triatlon.

Evenimentul este sprijinit de Fundaţia eMAG, în cadrul programului 140 de bătăi pe minut, program care promovează un stil de viaţă echilibrat.

„Încurajăm practicarea sportului de plăcere și ne bucurăm să vedem că numărul celor care aleargă și merg pe bicicletă crește în fiecare an. Mai departe, urmărim ca prin programul ”140 de bătăi pe minut” să transmitem acest mesaj și către cei care sunt responsabili pentru formarea noii generații – părinți, profesori și antrenori.  Considerăm că sportul este o componentă esențială a procesului de transformare a unui copil într-un adult puternic și responsabil, iar o copilărie cu puțină alergare, bicicletă sau înot va fi o copilărie mai fericită”,  a adăugat Tudor Vlad – Preşedintele Fundaţiei eMAG.

„Este al doilea an în care propunem un mare spațiu de joacă și de întrecere în centrul Bucureștiului, pentru câteva ore, timp în care participanții la duatlon își vor testa puterile și își vor evalua pregătirea de până acum. Dar evenimentul nostru nu este doar pentru profesioniști, de fapt cea mai mare bucurie pentru mine ar fi să avem un număr cât mai mare de amatori și de copii care să vrea să concureze, și spectatori care să-i încurajeze. Iar bucuria pe care o ai când primești medalia la capătul cursei este mai bună decât orice altă modalitate de a-ți petrece duminica”, a completat Ivan Patzaichin – Preşedintele Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23.

Loading...
Pagina 1 din 2


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Alte sporturi

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate