Bacalaureat 2014. INVENȚIA unui dascăl român ar putea SALVA generațiile care dau BAC-ul

Bacalaureat 2014. INVENȚIA unui dascăl român ar putea SALVA generațiile care dau BAC-ul

Andrei Dobre (31 de ani) ar fi putut oricând să plece în străinătate și să-și clădească succesul pe geniul său de matematician, dar a ales în schimb să rămână în țară și să devină unul dintre cei mai talentanți profesori din breaslă. O dovedesc rezultatele uimitoare obținute cu elevi pentru care cifrele sunt chineză, dar și platforma sa online, unde oferă culegeri gratuite de Bac și Evaluare Națională. Sfaturile sale au salvat mii de elevi de la eșec.

“Mulți elevi ma intreaba de ce am ales aceasta meserie si daca la un moment dat nu intervine monotonia. Raspunsul meu este aproape totdeauna ca meseria de profesor nu inseamna doar matematica si este important cum o  “povestesti oamenilor din fata ta” care sunt mereu diferiti, astfel incat  fiecare zi poate deveni o provocare de a incerca sa intrii in mintea si in sufletul lor”, explică dascălul Andrei Dobre.

Oricine dă click pe site-ul construit de acesta, mateinfo.ro,  are impresia că citește o enciclopedie de matematică. Ușor de navigat și “prietenos” ochiului, site-ul este împărțit în zeci de categorii, începând cu modelele de simulări ale examenelor naționale, modele de teste PISA și chiar simulări ale concursurilor de matematică în franceză și engleză.

Bijuteriile sunt însă culegerile virtuale cu sute de variante de Bac și Evaluare Națională, împreună cu rezolvările complete. Mii de elevi accesează zilnic site-ul pentru a-și face temele în timp record, cu ajutorul lui Andrei, dar și a altor profesori care comunică cu adolescenții pe forumul site-ului, sau pur și simplu pentru a se pregăti de Bac. Deși abia dacă are cu ce plăti firma de mentenanță, profesorul se încăpățânează să țină platforma în picioare. ”Nu mă pricep la afaceri. La mateinfo.ro dau gratis ceea ce alții vând scump. Mândria mea sunt trei culegeri virtuale realizate împreună cu colegi de top din toată țara”, spune Andrei, profesor de matematocă la Colegiul Național “Nichita Stănescu” din Ploiești.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, Revista Electronica MateInfo.ro, care apare neintrerupt de patru ani, în fiecare luna, este printre singurele reviste lunare de matematica din România si a luat premiul întâi, in 2010, la un simpozion national.

Dascălul a reușit inclusiv performanța de a scoate olimpici la matematică din elevi la profilul uman.

“In ultimii doi ani, cea mai mare realizare a mea pe plan profesional a fost ca am reusit sa imi apropii elevi de uman (care nu dau Bac-ul la matematica) si care au participat la unul dintre cele mai importante concursuri nationale de matematica - Adolf Haimovici, unde au obtinut premii la faza judeteana ( I si II), iar doi dintre ei au ajuns la nationala: Rusu Alina (cls. a XI a) – mentiune 2013 (Iasi)  si Ursu Bianca (cls. a XII a) – participa in aceasta saptamana pe 13 aprilie 2014 si ii urez succes”.