Editura Evenimentul si Capital

Asociațiile de proprietari, obligate să vireze bani la Fisc din cauza lui Radu Opaina

Asociațiile de Proprietari care sunt membre ale Federației conduse de Radu Opaina vor vira către ANAF sumele pe care le datorează FAPR FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | 2 Comentarii | 2267 Vizualizari

Federația Asociațiilor de Proprietari din România nu și-a achitat contribuțiile către Fisc, în valoare de 8.928 de lei

Pentru că Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România (FAPR) nu le-a plătit angajaţilor din subordinea sa contribuţia către stat, în valoare de 8.928 de lei, Fiscul a ales să ceară tuturor acelor asociații care au contract cu FAPR să pună poprire pe orice sumă pe care o vor achita în viitor către entitatea din care fac parte.

Conform unor surse din rândul administratorilor de bloc, aceştia plătesc către FAPR, lunar, între 0,2 - 0,6 lei de apartament, drept contribuţie. În condiţiile de faţă, la oamenii din subordinea lui Opaina vor ajunge numai 70%, restul urmând să fie virați de către administratori sau președinți de bloc direct în conturile Fiscului, până ce datoria Federației va fi achitată în totalitate. „Dacă am primit înştiinţare de la ANAF înseamnă că ceva e putred. Opaina nu le-a plătit angajaților săi șomajul, CAS-ul, sănătatea și ce se mai oprește din salariu. Întrebarea este: unde sunt banii dacă nu au ajuns la stat?”, ne-a declarat un administrator. Acesta mai susţine şi faptul că asociaţia lui nu are nicio legătură contractuală cu FAPR, dar a primit înştiinţarea. Contactat telefonic, Radu Opaina, preşedintele FAPR era în vacanţă, dar a răspuns printr-un sms: „Din păcate rufele din familie murdărite de unii membri nu se spală în public .


FOTO: Radu Opaina nu vrea să spele rufele în publicDin ce s-a format datoria

Concret, în adresa ANAF se arată că sumele datorate trebuie returnate în conturile specificate la Trezorerie, natura obligațiilor fiscale fiind următoarea:

  • salarii (cuantumul sumei datorate): 3.419 lei;
  • venituri din alte surse: 18 lei;
  • CAS angajator: 513 lei;
  • CAS angajat: 1.848 de lei;
  • accidente muncă: 87 de lei;
  • șomaj angajat: 98 de lei;
  • șomaj angajator: 19 lei + 98 de lei;
  • fond garantare: 46 de lei;
  • sănătate angajator: 78 de lei + 1.315 lei;
  • sănătate angajat: 1.389 de lei.

FOTO: Asociațiile de Proprietari membre ale FAPR au fost înștiințate de către ANAF cu privire la poprirea sumelor datorate Federației lui OpainaSemnal de alarmă tras de FAPR!

Federația Asociațiilor de Proprietari din România(FAPR) a postat un anunț pe siteul instituției prin care informează că anumiți administratori de bloc iau decizii fără să-i întrebe și pe proprietarii apartamentelor. „Sunt circa 300 de blocuri membre ale Federației Asociațiilor de Proprietari în care președintele/ administratorul au decis în nume personal, fără hotărârea proprietarilor, să nu mai plătească cotizația de 0,2-0,6 lei/apartament/ lunar, cotizația către FAPR creând proprietarilor mai multe probleme în prezent și viitor. Verificați situația blocurilor dumneavoastră. E posibil ca banii luați de la locatari să nu fi ajuns acolo unde era normal și legal. Luați atitudine fermă!” Chiar dacă nu toate asociațiile sunt membre ale FAPR, acestea au primit înștiinţțare din partea ANAF cu privire la poprirea sumelor către instituția lui Opaina.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate