Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat că ninsoarea și vijeliile își vor face simțită prezența în România. Temperaturile vor scădea considerabil în toată țara.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea se va răci și că ninsoarea își va face simțită prezența. Vor fi precipitații sub formă de ninsoare la sfârșitul lunii octombrie și la început de noiembrie.
Se apropie ninsoarea
„Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că vor fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.
Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori", a spus meteorologul.
Vremea se schimbă
ANM a mai spus că vremea se va schimba radical din această miercuri. Temperaturile vor scădea și vor fi descărcări electrice în mai multe zone ale țării. Se anunță instabilitate atmosferică în vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte.
Înnorările vor fi temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă. Cantitățile de apă vor fi însemnate.
Vremea de Crăciun. Când vine ninsoarea
Meteorologii au mai nunțat că va ninge 28, 29 și 30 noiembrie, dar că vremea se va încălzi din decembrie. Prima lună de iarnă vine cu valori cuprinse între 3 grade și chiar 9 grade, pe timp de zi. Pe 24 decembrie vor fi între 1 și 6 grade. Cerul va fi slab înnorat.
În ziua de Crăciun, temperatura scade cu un grad. Pe 25 decembrie, se anunță cer înnorat și valori termice între 0 și 6 grade. Cea de-a treia zi, la fel. Temperaturi între -2 și 7 grade, cer predominant însorit. În decembrie, cantitățile de precipitații se vor situa sub medie.
Există riscul ca românii să nu aibă parte de zăpadă nici de Revelion. Temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru perioada respectivă.