Victimele fraților Tate au fost supuse unor expertize psihologice. Rezultatele vor constitui probe la dosar

Frații Tate. Sursa foto: INQUAM_Photos

Continuă cercetările în cazul fraților Andrew și Tristan Tate, după ce Curtea de Apel București a decis definitiv prelungirea mandatelor de arestare pe numele celor doi și a complicelor acestora. Printre probele esențiale de la dosar se numără și expertizele psihologice ale victimelor.

Astfel, două dintre fete care ar fi fost exploatate de cei doi frați britanici au fost supuse unor expertize psihologice, iar rezultatele vor reprezenta probe consistente în dosarul deschis pe numele celor doi.

Expertizele psihologice ale victimelor fraților Tate, probe la dosar

 „De asemenea, şi rapoartele de expertiză extrajudiciare efectuate cu privire la persoanele vătămate... şi... sunt mijloace de probă, în sensul dispoziţiilor art. 97 alin. 1 lit. e C.pr.pen., respectiv înscrisuri, care emană de la un psiholog clinician specialist în expertiză psihologică aplicată în justiţie”, se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de apel Bucureşti.

Se pare că avocații fraților Tate au criticat probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, sub aspectul legalităţii mijloacelor de probă și sub aspectul fiabilităţii mijloacelor de probă ce au stat la baza acuzaţiei penale.

Potrivit avocaților, fiabilitatea mijloacelor de probă face referire la declaraţiile date de patru dintre femeile care au în dosar calitatea de persoană vătămată.

O parte dintre victime sunt în continuare sub controlul fraților Tate

Instanța a constatat, de asemenea, că o parte din victimele celor doi frați se află încă sub autoritatea şi controlul inculpaţilor. Curtea de Apel mai notează că la acest moment nu se poate pune problema eliberării acestora, pe motiv că acțiunea ar putea avea efecte adverse.

„În acord cu judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa de fond, completul colegial de drepturi şi libertăţi apreciază că la acest moment incipient al cercetărilor nu se impune prezenţa inculpaţilor în stare de libertate, o asemenea soluţie putând chiar avea efecte adverse asupra activităţii de urmărire penală, urmând a fi audiate persoane care ar putea avea cunoştinţă de activităţile infracţionale, cu atât mai mult cu cât o parte din victime se află încă sub autoritatea şi controlul inculpaţilor şi în relaţii strânse cu inculpatele”, mai notează Curtea de Apel, potrivit știripesurse.ro.