Un traficant de etnobotanice din Cluj a scăpat din arest, după ce un judecător candidat la CSM a amânat pronunțarea de 12 ori

Sursă: Khwaneigq | Dreamstime.com

Judecătorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj, candidat la un post de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a amânat de 12 ori pronunțarea într-un dosar de trafic de etnobotanice, deschis pe numele unui dealer din Cluj. În urmă cu doar câteva zile, măsura arestului preventiv a încetat, după atingerea termenului maxim prevăzut de lege în cazul arestării preventive din cursul judecății pe fond.

Cum l-a scăpat de arest Mihai Ghica pe un traficant de etnobotanice din Cluj. Începând cu termenul stabilit pentru judecare în luna octombrie 2021, judecătorul de la Tribunalul Cluj a amânat pronunțarea în dosarul unui cunoscut dealer de etnobotanice, pe nume A.P.. Acuzatul a mai săvârșit în trecut o pedeapsă cu închisoare.

Cum a scăpat un traficant de etnobotanice din Cluj de arest

A.P. a fost trimis în judecată în luna noiembrie 2020, când a fost menținută măsura de arest preventiv luată în faza de urmărire penală pe data de 7 iulie 2020. Din octombrie 2021 până în această săptămână, judecătorul Mihai Ghica, candidat la un post CSM, a amânat de nu mai puțin de 12 ori pronunțarea deciziei în dosarul de trafic de etnobotanice ale dealerului A.P. de la Cluj.

Astfel, având în vedere prevederile legale, termenul maxim stabilit pentru perioada în care un inculpat poate să stea în arest preventiv a expirat. A.P. a mai săvârșit în trecut pedeapsa cu închisoarea, el fiind condamnat pentru fapte similare, potrivit Clujust.ro.

Judecătorul Mihai Ghica vânează un post CSM

Judecătorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj (membru în colegiul de conducere) a fost unul dintre numele sonore care și-au depus candidatura pentru un post în CSM, în mandatul 2023-2028, la alegeri înscriindu-se, în altă ordine de idei, și doi șefi de secții de la Înalta Curte de Casație și Justiție și unul dintre cei doi vicepreședinți ai instanței supreme.

CSM a pus la bătaie trei posturi de judecători care să reprezinte Curțile de Apel și două posturi pentru aleșii Înaltei Curți, ai tribunalelor și judecătoriilor.

Printre cele mai sonore nume care s-au înscris pentru posturile CSM se numără: judecătorii ICCJ Gabriela Bogasiu (vicepreședinta Înaltei Curți de Casație și Justiție), Daniel Grădinaru și Denisa Angelica Stănișor (președinții Secției penale, respectiv a celei de contencios administrativ și fiscal), președinta Tribunalului București Laura Radu, șefa Asociației Magistraților din România Andreea Ciucă (președinta Curții de Apel Târgu Mureș), precum și judecătoarea Adina Lupea de la CA Cluj.