Și în 2019, cititorii au considerat că fondatorul Evenimentului zilei, Ion Cristoiu, este cel mai bun jurnalist al anului. De aproape trei decenii, omul care a schimbat faţa presei românești, scrie comentarii care sunt citite şi dezbătute de politiceni, chiar dacă unele dintre acestea îi nemulţumesc.
Este căutat în permanenţă de televiziuni pentru a face comentarii la cald, are propria emisiune la Mediafax, iar zi de zi scrie un editorial în ziarul pe care l-a fondat.
Cel mai bun jurnalist
Ion Cristoiu – 37,6% CT Popescu – 22,5% Mihai Gâdea – 8,1% Victor Ciutacu – 7,8% Dan Andronic – 7,6% Silviu Mănăstire – 5,3% Mirel Curea – 4,9% Mircea Badea – 1,9% Cosmin Prelipceanu – 1,8% SR Stănescu – 1,6%
1. Ion Cristoiu și-a început cariera de gazetar încă din perioada studenției în 1968 la Viața Studențească. A deținut funcții de conducere la mai multe publicații, dar a avut și conflicte cu șefii săi. În urma unor neînțelegeri cu șefii de la Scînteia tineretului, în 1986 este mutat disciplinar la secția Agrară, până în 1987 când este numit redactor șef la revista Teatru. În această funcție îl găsesc evenimentele din 1989. În 1990 sub conducerea lui Ion Cristoiu au apărut trei publicații: Expres Magazin, primul ziar privat din România ziarul Observator și Zig Zag. Ultima publicație reușește să ajungă la un tiraj de 600.000 de exemplare, un record pentru acea perioadă. După ce demisionează de la conducerea săptămânalului Zig Zag, în 1992 pune bazele ziarului Evenimentul zilei, cotidian considerat deschizătorul presei românești de după 1989.
2. Cristian Tudor Popescu (n. 1 octombrie 1956, București) s-a făcut remarcat, după 1989, ca scriitor, filmolog, jurnalist la cotidianul Adevărul. În anul 2005 a fondat, cu o parte din redacția Adevărul, un nou cotidian, Gândul, pe care l-a condus ca director.
Jurnalistica sa se caracterizată de o înaltă plasticitate a limbajului, precum și de exprimarea de judecăți tăioase, inechivoce și pesimiste. Concomitent cu activitatea jurnalistică, Tudor Popescu a devenit cunoscut și datorită comentariilor sale politice, foarte acide. În prezent, este comentator politic la Digi24 și ProTv.
Cristian Tudor Popescu are și un doctorat în cinematografie, cu o teză pe tema propagandei și manipulării în filmul românesc.
3. Mihai Gâdea s-a născut pe 10 ianuarie 1977 în București. Este realizator de programe de televiziune, iar începând din 2010 a devenit directorul postului de televiziune Antena 3. De foarte mulți ani, la acest post de televiziune, Mihai Gâdea moderează emisiunea „Sinteza zilei”, în cadrul căreia dezbate, alături de inivitații săi, principalele teme ale scenei politice, dar nu numai.