Considerate adevărate temple ale gastronomiei, unele dintre ele deținătoare și a mult râvnitelor stele Michelin, cele mai scumpe restaurante din Europa își răsfață clienții cu unele dintre cele mai exclusiviste ingrediente - trufe, caviar, homar albastru - servite pe farfurii pline de imaginație.
CNN Travel a publicat, în ediția online, o listă a celor mai scumpe 10 restaurante din Europa, aproape jumătate dintre acestea fiind localuri din Franța. Clasament deloc surprinzător dacă ținem cont de faptul că stele Michelin sunt la fel de des întâlnite în Franța precum poșetele de firmă.
Locul I în clasament a fost adjudecat de restaurantul Le Meurice, din Paris, unde regele gastronomiei Alain Ducasse își răsfață clienții cu preparatele sale pe bază de trufe. Un aperitiv cu escalop și trufe negre costă nu mai puțin de 120 de euro.
Medalia de argint revine restaurantul londonez Sketch Lecture Room&Library, deschis în 2002, celebru datorită langustinelor servite în cinci feluri, prețul unui asemenea aperitiv fiind de 58 euro.
Locul trei a fost adjudecat tot de un local din Franța, Restaurantul Paul Bocuse, din Lyon, deținător al trei stele Michelin. Restaurantul este celebru pentru supa de trufe, creată special, în 1975, pentru fostul președinte al Franței, valery Giscard d`Estaing.