Surpriză de proporţii pentru Dragnea din partea MAGISTRATEI CARE ARE DOSARUL TEL DRUM. Alertă în Justiţie!

Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea „Sinteza Zilei” lucrarea susținută la Institutul Național al Magistraturii de Alexandra Lăncrănjan, procuroarea care îl anchetează pe Liviu Dragnea în noul dosar. Șefului PSD Liviu Dragnea i s-a adus la cunoștință, luni, că este urmărit penal într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, al treilea pe numele acestuia. Cea care i-a comunicat decizia este procuroarea Alexandra Lăncrănjan, originară din Teleorman. Ea este poreclită "Veveriţa". Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat ultima vizită de la DNA, fiind convins că acest nou dosar pe numele său nu se bazează pe probe ci este doar o încercare de destabilizare a partidului pe care îl conduce.

Lucrarea, care poartă numele de „Încălcarea prezumției de nevinovăție prin declarații oficiale ale reprezentanților statului”, a fost realizată în 2009. În capitolul 3 al lucrării, procuroarea oferă și un caz practic – comunicatele organelor de urmărire penală române.

VEȘTI TERIBILE pentru Dragnea. CINE ESTE PROCURORA care se ocupă de dosarul lui? Informații explozive, de rău augur

„Vom începe cu câteva informări realizate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției. Un prim comunicat se înscrie în tiparul contextual în care o infracțiune deosebit de gravă atrage atenția publică având în vedere faptul că inculpatul este suspectat de săvârșirea infracțiunilor de omor deosebit de grav și tâlhărie”.

În opinia procuroarei, Parchetul a încălcat prezumția de nevinovăție a inculpatului și oferă și motivarea pentru acest lucru. Este însă exact ceea ce a făcut și ea cu comunicatul de urmărire penală a lui Liviu Dragnea.

Procurora lui Dragnea, fan Corrado Cattani

Alexandra Lăncrănjan a declarat pentru avocatura.com că personajul său favorit este Corrado Cattani, un inspector de poliție ce și-a dedicat viața luptei împotriva mafiei.

„În mod rezonabil, nu cred că cineva va considera că există o lume utopică, în care nu există niciun corupt și nu va fi anchetat niciun caz de corupție. România face demersuri energice în lupta anticorupție. Cred că instituțiile care au atribuții în acest domeniu sunt din ce în ce mai vizibile și mai eficiente. Nu mai putem să vorbim de un fenomen macro de corupție. Nu știu exact cum s-ar dori eradicarea totală a corupției, pentru că acest lucru nu este posibil din motive criminologice”, a declarat procuroarea.