X

Subordonații BARONULUI Bunea-Stancu, despre fiul acestuia: “E alt aluat. E un finuţ”. Baronul PSD: “Dacă-i las un milion de euro, peste un an nu-l mai are!”

Autor: IonelStoica / Data publicarii: 04-10-2014 10:10

Interesul lui Gheorghe Bunea Stancu pentru buna funcţionare a firmei pe care o controla - SC Concivia SA, care avea contracte cu Consiliul Judeţean Brăila, reiese din stenogramele DNA în care a dat indicaţii ca fiul său să fie numit în noul Consiliu de Administraţie al societăţii întrucât i se părea normal ca "băiatul să preia ce e al familiei".

Şeful CJ a fost trimis în judecată de procurorii DNA alături de alţi 18 inculpaţi. În rechizitoriu, procurorii arată că Gheorghe Bunea Stancu, cu ocazia unei discuţii purtate în decembrie 2011 cu reprezentantul unei societăţi din Brăila, i-a transmis că "a dat indicaţii foarte clare ca să nu se întâmple absolut nimic din punct de vedere al conducerii executive a SC Concivia SA" şi că în noul Consiliu de Administraţie va intra fiul său, Răzvan, pentru că "i se pare normal ca băiatul să preia ce e al familiei". “Va intra băiatu' meu, va intra Răzvan, ca să nu intre altcineva să avem dureri de cap,” repeta acesta.

Potrivit unei alte interceptări, colaboratorii lui Bunea Stancu erau respectuoși cu șeful CJ Brăila și îl lăudau pe fiul acestuia. În schimb, baronul era nemulțumit

Liliana Munteanu: Aveţi un băiat, o fineţe de copil.

Gheorghe Bunea-Stancu: Tu ştii că io la negocieri sunt mai dur aşa la negocieri că asta-i viaţa.

Liliana Munteanu: Da' nu mai fiţi aşa de dur cu fineţea aia de băiat! E o fineţe de băiat. Trebuie… Nu merge stilu' ăsta cred că cu el.

Gheorghe Bunea-Stancu: Lasă-l, mă, în pace, mă!

Liliana Munteanu: E alt soi, e alt… e alt aluat.

Gheorghe Bunea-Stancu: Tre' să …?…..

Liliana Munteanu: E alt aluat. E un finuţ. El îi pentru altceva.

Gheorghe Bunea-Stancu: Da, păi… tu ştii că lumea afacerilor este altfel, nu este aşa cum o vede el.

Liliana Munteanu: Aşa este, aşa este, aşa este.

Gheorghe Bunea-Stancu: Că dacă-i las un milion de euro, peste un an nu-l mai are.

Liliana Munteanu: Da, da, da. Aşa este, aşa este, aşa este. Da.

Gheorghe Bunea-Stancu: Te pup, LILI! Vorbim.

Liliana Munteanu: Numai bine, domnu' preşedinte!

Gheorghe Bunea-Stancu: Săr'mâna! Săr'mâna!

Liliana Munteanu: La revedere! La revedere!”.

 

Bani scoși din firma abonată la contracte publice

Procurorii DNA arată că favorizarea SC Concivia SA pentru câştigarea contractelor de achiziţie publică este în strânsă legătură cu faptul că preşedintele consiliului judeţean Brăila – Gheorghe Bunea Stancu, care a semnat toate contractele şi actele adiţionale, este în acelaşi timp şi asociat la societatea BURSAGRIROM SA, grup de firme din care făcea parte şi SC CONCIVIA SA.

Acest aspect este susţinut de următoarele documente:

Potrivit DNA, din cercetările efectuate a rezultat, fără echivoc, faptul că toţi funcţionarii din cadrul Consiliului Judeţean Brăila cunoşteau legătura interpusă dintre SC CONCIVIA SA Brăila şi preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu.

 

Expertiza dispusă de DNA

În cauză, DNA a dispus şi efectuarea unei constatări economico – financiare, pentru a se stabili folosul pe care inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, l-a obţinut, în perioada 2009-2013, de la SC CONCIVIA SA Brăila .

În acest context, arătăm faptul că la data de 07.08.2014, a fost pus în executare mandatul de percheziţie domiciliară nr. 303, emis în baza Încheierii pronunţate la data de 06.08.2014 de către Tribunalul Galaţi (dosar nr. 5195/121/2014), de la domiciliul inculpatului Gheorghe Bunea Stancu fiind ridicate mai multe documente, printre care şi Fişa analitică a SC CONCIVIA SA Brăila aferentă perioadei ianuarie – decembrie 2011, respectiv un înscris intitulat „Nota privind reducerea fondului „alte resurse” constituit din profituri nete ale anilor precedenţi şi redistribuirea profitului net rezultat”, înscrisul fiind emis de către administratorul SC CONCIVIA SA Brăila, inculpatul Soare Vasile.

De asemenea, în baza mandatului de percheziţie nr. 306/06.08.2014 a fost efectuată o percheziţie şi în biroul nr. 127 din Sediul Consiliului Judeţean Brăila care era folosit de Gheorghe Bunea Stancu, ocazie cu care au fost ridicate, printre altele, ,,situaţia lucrărilor executate şi nedecontate la 31.08.2012 întocmită de SC CONCIVIA SA Brăila” şi ,,5 file format A4 conţinând menţiuni olografe şi situaţii centralizatoare la SC CONCIVIA SA Brăila”.

Toate aceste înscrisuri, corelate cu declaraţia inculpatului Soare Vasile, dar şi cu declaraţiile celorlate persoane audiate în cauză – care au declarat în mod invariabil că inculpatul Soare Vasile era văzut în mod frecvent în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila – demonstrează interesul şi implicarea inculpatului Gheorghe Bunea Stancu în administrarea SC CONCIVIA SA