Strigoiul USL s-a ridicat din morţi şi ne bântuie mai agresiv ca niciodată

Nici jumatate de an nu au stat cuminți alesii din legislatura cea mai penala a Parlamentului României.

 S-au speriat puțin dupa 16 noiembrie 2015, dar le-a trecut repede. Acum sfideaza publicul cu o atitudine care aduce aminte de aberațiile din anul în care USL a înhațat toata puterea în România.

Defunctul USL s-a întors luna aceasta sa bântuie, ca un strigoi, Parlametul României. Cazul Sova a fost elementul declansator al noului val de indecen- ța marca USL pe care îl etaleaza acum deputații si senatorii din aceasta legislatura.

Tupeul cu care Senatul României l-a protejat pe Dan Sova si tot ce a urmat, pâna la convocarea ironica a membrilor CSM la Parlament, pentru discuții inutile, denota ca mentalitatea de tip USL 2012 este vie în rândul alesilor din Senat. Situația nu pare a impresiona prea mult procurorii DNA care au început acum sa ancheteze daca nu cumva s-au comis fapte penale atunci când s-a decis protejarea lui Dan Sova.

Suntem în fața unui razboi evident, în care politicienii din Parlament s-au plasat si împotriva publicului. Un fenomen foarte interesant este observabil usor pe rețele virtuale si site- urile de stiri unde acest subiect este cel mai comentat. În 2012 USL avea de partea lui o mare parte a publicului, ca efect al propagandei uluitoare pe care a derulat-o. Acum, parlamentarii cu mentalitate USL 2012 nu au nicio sus- ținere din partea publicului. Pare ca, indiferent de opțiunile politice, românii au înțeles cât de importanta este batalia cu corupția. În toate sondajele de opinie DNA a ajuns sa se bucure de o încredere fara precedent, tendin- ța care se vede clar si în comentariile pe care le citesc zilnic pe rețele sociale sau pe site-urile de stiri.

Devine o certitudine starea de spirit a publicului pe tema corupției. Oamenii s-au saturat pur si simplu de politicienii corupți si cer tot mai ferm ca Justiția sa fie lasata sa lucreze cu toate motoarele turate. Aceasta stare de spirit face ca acum politicienii cu mentalitate USL 2012 sa ajunga inamici publici. În acest context, inițiativa celor 250 de parlamentari care cer pensii speciale a venit ca nuca în perete. Practic, prin acest proiect, parlamentarii au aruncat benzina pe foc, provocând cresterea sentimentului general de revolta împotriva Parlamentului României. Sunt aproape sigur ca la urmatorul sondaj de opinie care va masura încrederea românilor în Parlament vom constata o noua scadere. Este o situație foarte periculoasa pentru viitorul nostru.

Impresia de moment este ca suntem în fața unei situații fara precedent. Parca niciodata nu au reusit parlamentarii sa enerveze atât de mult publicul. Marea problema este ca majoritatea penala, pe care acum PSD o controleaza, afecteaza grav încrederea publicului cu totul în democrația parlamentara.

Românii sunt tot mai iritați de atitudinea aceasta pur si simplu iresponsabila care emana din Palatul Poporului. Este imposibil de înțeles ce logica poate funcționa în capetele parlamentarilor care susțin penalii sau gasesc nimerit acum sa-si traga pensii indecente. Însa e cert ca atitudinea lor sfidatoare devine extrem de riscanta pentru viitorul nostru.

Distrugerea încrederii publicului în Parlament, în paralel cu toate cazurile revoltatoare de corupție, fertilizeaza terenul pentru derapaje grave în viitor. Astfel de situații pot produce publicului convingerea ca un regim totalitar este mai bun si pot produce tendin țe masive catre zone ale extremismului.

Avem acum norocul sa nu existe înca formațiuni extremiste care sa capitalizeze politic o astfel de stare de spirit, dar lucrurile se vor schimba în viitor daca vor urma, dupa 2016, înca patru ani controlați de majoritatea penala, cu ADN de tip USL, care are acum puterea în România.

Cu o opoziție aproape inexistenta si cu un presedinte pe care strigoiul USL l-a luat ostatic, care mai pare si suferind de sindromul Stockholm, este aproape o certitudine ca penalii din actuala majoritate se vor perpetua si în legislatura 2016 – 2020.

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.

Pagina de autor a jurnalistului Mălin Bot, de pe evz.ro

 
 

.

Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Google+: pagina personală

 

Citiţi mai multe:

 

Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII

Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egali

Vezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!