Sondaj-bombă! Emoții mari pentru PNL. Ce partide rămân pe dinafara Parlamentului

alegeri locale, vot

PNL și PSD sunt despărțite de mai puțin de cinci procente în opțiunile de vot ale românilor, pentru următoarele alegeri parlamentare, conform unui sondaj de opinie prezentat de liderul PMP, Eugen Tomac.

Liderul PMP, Eugen Tomac, a prezentat o cercetare sociologică potrivit căreia peste 32,2 % dintre alegătorii care au declarat că vor merge sigur la alegerile parlamentare vor vota cu PNL. Pe locul al doilea, în preferințele electoratului, care va participa la alegeri, se clasează, logic, PSD, care ar fi votat de 28,6% dintre alegători. Alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș se plasează pe poziția a treia în preferințele românilor cu 17,6% din voturi. Urmează PMP cu 7,4% din voturi și Pro România cu 5,2%. La limita pragului electoral, UDMR este cotat cu 4,8% din preferințele alegătorilor.

„Sunt date pe care le-am primit şi care sunt îmbucurătoare, având în vedere că pentru PMP se păstrează acelaşi bazin electoral de peste jumătate de milion de cetăţeni care ne-au votat şi anul trecut la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Suntem convinşi că vor veni susţinătorii noştri şi de această dată, chiar şi în plin pandemie şi ne vor susţine”, a declarat Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară.

Conform cercetării sociologice, se estimează o prezență la vot de 41% pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Liderul PMP, Eugen Tomac a mai spus că acest sondaj de opinie, care a fost realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS), include mai multe întrebări, între care unele legate de proiectele legislative promovate de Partidul Mișcarea Populară. În acest sens, el a dat ca exemplu propunerea de reducere a numărului de parlamentari la 300, care a întrunit aprobarea a 91% dintre cei intervievați în cadrul sondajului de opinie.

De asemenea, o altă întrebare a vizat adoptarea unui proiect legislativ având ca temă eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii profesionale. În proporție de 90% cetățenii care au participat la cercetare s-au arătat de acord cu o asemenea măsură. Pe de altă parte, 89% dintre românii intervievaţi vor măsuri mai ferme pentru combaterea activităţi de criminalitate organizată.

Sondajul de opinie al BCS a fost realizat în perioada 25-30 octombrie, pe un număr de 1.482 de persoane cu drept de vot.