Marcela Leonte, în vârstă de 56 de ani, va ajunge din nou în fața instanței, după condamnarea la patru ani și șase luni de închisoare din luna august. Ea vrea să-i fie redusă pedeapsa, pe motiv că aceasta este prea dură.
Marcela Leonte a ucis două fete ce se aflau pe trotuar, în cartierul Andronache din Capitală, anul trecut.
Șoferița care a ucis două fete cere diminuare pedepsei
În luna august, șoferița care a ucis două fete pe trotuar a fost condamnată la patru ani și șase luni de închisoare. Imediat după decizia Judecătoriei Sectorului 2, femeia a făcut apel și urmează să se prezinte din nou în fața judecătorilor. Ea vrea să ceară ca pedeapsa ei să fie diminuată, potrivit Cancan.ro.
Femeia a primit patru ani pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi un an şi șase luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului. Cele două pedepse au fost contopite, şi, prin aplicarea unui spor, a rezultat patru ani şi șase luni închisoare cu executare.
Mai mult, judecătorii au decis ca City Insurance SA să plătească peste 800.000 de euro, reprezentând daune morale și materiale, membrilor familiilor celor două fete.
Decizia de condamnare nu este definitivă
La sfârșitul lunii februarie, anul 2021, Marcela Leonte a pierdut controlul mașinii și a lovit un stâlp. Mașina sa a fost proiectată pe trotuar, unde se aflau o fetiță de doar șase ani și o fată de 20 de ani. Fata cea mică a murit pe loc, iar cea mare a fost transportată de urgență la spital, unde nu s-a mai putut face nimic pentru ea.
Marcela Leonte a declarat că în ziua când a avut accidentul s-ar fi urcat la volan deoarece soțul ei consumase alcool și nu mai putea să conducă. La un moment dat a încurcat pedalele mașinii, apăsând pe accelerație, în loc de frână.
Chiar dacă a susținut că nu a consumat alcool, femeia a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest. După prelevarea probelor biologice, femeia a avut 1,25g/l alcool pur în sânge la momentul producerii accidentului.
Decizia judecătorilor din luna august nu a fost însă definitivă, drept pentru care femeia a putut să o atace în instanță.