X

ȘOC și GROAZĂ! Klaus Iohannis a respectat Constituția!

Autor: Dan Andronic / Data publicarii: 18-01-2018 09:01

Klaus Iohannis a procedat ca un om normal, ca un președinte care respectă Constituția! Ceea ce a atras mânia sau mâhnirea internauților, analiștilor, tuturor celor care au #rezist în cuget.

Așa cum anticipam, Klaus Iohannis a procedat corect, judecând situația instituțional, nu hormonal, evitând o criză politică a cărei rezolvare însemna o suspendare sau instabilitate la nivel guvernamental. Sunt unul din cei care susține că Președintele nu avea o altă variantă. Ce putea face, în condițiile în care o majoritate de peste 60 la sută l-a anunțat oficial că susține un candidat? Să dea mandat PNL pentru "alegeri anticipate", o prostie politică, sau să dea mandat USR pentru "nimic".

A ales să dea PSD-ALDE a treia șansă. S-ar putea să le-o dea și pe a patra și pe a cincea, că până la următoarele alegeri parlamentare nu se va schimba nimic în structura parlamentară. 

Klaus Iohannis a procedat corect!

Ceea ce i-a isterizat pe mulți care-l vedeau arestându-i pe Tăriceanu și Dragnea, într-un soi de 23 August, în care rolul comuniștilor era jucat de "servicii", ținându-i în beciurile renovate de Nicolae Ceaușescu, până când vine armata eliberatoare.

Dragilor, cu peste 60 la sută susținere în Parlament pentru Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis risca să arunce țara într-o criză politică și economică fără precedent. Iar la finalul ei nu rezolva nimic, poate că gusta și o suspendare.

Mă amuza reacția PNL-iștilor și USR-iștilor care-l înjură pe Klaus Iohannis pentru că respectă legea! Ei, curajoși, nu au oferit nici o soluție, au scos prostia cu alegerile anticipate și au mutat totul la Iohannis. Care trebuia să facă o magie și să schimbe rezultatul alegerilor! Nu avea cum.
Am o singură remarcă de făcut: data viitoare, în loc să dați like pe FB, duceți-vă la vot! Așa o să aveți mai mult de 5 la sută în Parlament, ca să contați…

Prima regulă într-o democrație este că majoritatea decide, chiar și atunci când nu ne convine…