Primăria i-a vândut imobilul, dar aleea care dă în stradă a ajuns în proprietatea vecinului, pe care nu au voie să calce. Necazul e că membrii familiei Septar nu mai au apă, poștașul nu-i găsește, iar Salvarea ajunge cu greu la ei.
De aproape 40 de ani, familia lui Musin Septar (62 de ani) locuiește într- o casă de 30 mp din Eforie Sud. În 1999, Primăria i-a vândut căsuța, dar nu și terenul de 40 mp, pentru că nu îi permitea legea. I-a lăsat însă aleea îngustă care îi asigura accesul la stradă. În luna mai, Musin Septar s-a trezit că vecinul, care cumpărase proprietatea alăturată, îi ocupă aleea care ducea spre poartă. De atunci, a intrat în propria casă printr- un camping, trecând pe lângă turiști și printre corturile amplasate în zonă. Acum, campingul s-a închis și, din mila unor vecini, trece din curte în curte, pentru a ajunge în casă.
„O să fac greva foamei”
„Soluția e la Primărie, să se ducă acolo”
Primăria vrea să-i împace pe vecini
Primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, cunoaște situația. Nu era primar când niște funcționari au întocmit contractul, fără a-i asigura omului o cale sigură de acces. Acum, primarul a obținut aprobarea consilierilor locali să-i ofere lui Mihai Cloceanu o suprafață de teren, vecină, echivalentă cu suprafața aleii de servitute a lui Musin Septar. „Noi nu avem nimic împotrivă, soluția e acum la cei doi vecini, ar trebui să se înțeleagă omenește, e păcat”, spune primarul Ovidiu Brăiloiu. Pentru că vine iarna și nu găsește nicio cale de rezolvare, pensionarul își caută dreptatea în instanță. Omul de afaceri s-a înfuriat și mai rău. „Avocații costă, iar timpul meu costă și mai mult. Trebuia să dea în judecată primăria, nu firma care deține casa”, a încheiat Mihai Cloceanu discuția.