Se moare de frig în Casa Poporului! Politicienii au doar 17 grade în birouri. Să nu uite că şi în casele românilor tot atâtea grade sunt

Pensionari, parlament, casa poporului

Se pare că este cam frig în Casa Poporului deoarece parlamentarii se plâng că îngheță în birouri şi stau îmbrăcați ca afară. Dar să nu uite că în situația aceasta se află majoritatea românilor.

Parlamentarii se plâng că îngheață de frig în Parlament, pe motiv că această clădire nu poate păstra căldura. Aceasta ar fi concluzia unui audit energetic pe care politicienii l-au comandat, atunci când temperatura din birouri nu sărea de 17 grade.

Casa Poporului este una dintre cele mai controversate clădiri din România şi una cu cele mai mari cheltuieli de întreținere făcute pe spinarea românilor tot mai sărăciți de toate clasa politică. Clădirea controversată are 35.000 de metri pătrați de ferestre, multe cu sistemele de închidere stricate, lipite cu silicon ori bătute în cuie. Singura soluție este ca ele să fie schimbate, însă prețul ajunge la circa 20 de milioane de euro.

În decembrie, factura pentru căldură a fost de aproape 320.000 de lei, bani plătiți de bieții români

Deputatul Ion Toma a declarată că  la un moment dat, au fost birouri în care erau 17 grade: „La un moment dat, au fost birouri în care erau 17-18 grade” spune  deputatul PSD Ion Toma.

În decembrie, factura la căldură a fost de aproape 320.000 de lei. Auditul clădirii a arătat că uriașa clădire pierde căldură din cauza ferestrelor care s-au degradat în timp şi nu se mai închid bine. Iarna, de obicei, aceste ferestre sunt lipite cu silicon sau chiar bătute în cuie. În 30 de ani, administratorii clădirii au reușit să schimbe o singură fereastră. Paradoxal, partea de lemn s-a menținut mult mai bine decât partea de tâmplărie metalică. Iar înlocuirea ferestrelor ar costa 20 de milioane de euro.

La această zonă unde trebuia să fie un element de etanșeizare de cauciuc, el nu mai există, el a devenit pur și simplu casant, nu mai permite etanșarea și nici fixarea corectă, explică Alexandru Tănase, șef departament Centrul de Dezvoltare Tehnologică.

Recomandarea specialiștilor este ca ferestrele exterioare să fie înlocuite. Dar nici măcar acest lucru nu ar rezolva problema, pentru că Palatul Parlamentului este racordat la rețeaua principală a orașului, iar temperatura apei care ajunge acolo este prea mică. De aceea, administratorii clădirii ar vrea să instaleze și o centrală termică, potrivit stirileprotv.ro.

La 32 de ani de la Revoluţie, clădirea care se dorea o construcţie care să preamărească socialismul, comunismul şi totalitarismul este astăzi simbol al democraţiei deoarece găzduieşte Camera Deputaţilor, Senatul, Consiliul Legislativ, Curtea Constituțională. Dar, din nefericire, pentru o ţară aşa de sărăcită, este prea mult. Aleșii noștri ar trebui mutați în locaţii mult mai ieftine, iar casa Poporului să fie exploatată altfel, poate un muzeu, de ce nu.