Se întoarce iarna, zonele în care va ninge. Prognoza meteo actualizată

Sursa foto: Arhiva EVZ

Vremea se schimbă radical. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că temperaturile vor fi în scădere în toată țara, iar în Moldova și Transilvania va ninge. De asemenea, în restul țării va fi ger și va ploua.

Vremea se răcește considerabil

Începând de luni, temperaturile vor fi în scădere, iar de marți vom înregistra temperaturi negative. În zonele montane din Moldova și Transilvania va ninge și se va depune strat de zăpadă. Pe arii mai extinse, în Carpații Orientali și în estul celor Meridionali, vor predomina ninsorile, mai ales în cursul nopții și dimineții, iar stratul va înregistra creșteri, în special în Carpații Orientali, acolo unde ninsorile vor continua și pe parcursul zilei de mâine.

Sursa foto: arhiva evz

Ninsori și ger în majoritatea țării

Directorul ANM, Elena Mateescu, a spus că în perioada următoare va ninge în majoritatea țării și că va fi ger în Capitală. Intensificările de vânt vor depăși 70-80km/h.

„Este posibil să consemnăm și precipitații, predominant sub formă de ninsoare, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, acolo unde și intensificările de vânt vor depăși 70-80km/h, dar și în restul țării vom vorbi de intensificări, în general de 40-50 km/h, inclusiv în Capitală”, a spus aceasta.

Sursa foto: Arhiva EVZ

Vremea se încălzește weekend-ul următor

Meteorologul a declarat că din a doua parte a săptămânii viitoare, mai ales de joi, temperaturile vor fi în creștere. În weekend-ul următor, vremea va fi frumoasă. Temperatura maximă va ajunge la 20 de grade Celsius.

„Din a doua parte a săptămânii viitoare, mai ales de joi, temperaturile vor fi în creștere, astfel încât, în weekendul următor, să contăm chiar pe valori care să depășească, așa cum arată informațiile la acest moment, 20 de grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie(ANM).

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile vestice.