Schimbări bizare de vreme. Cum va fi săptămâna viitoare?

În prima parte a săptămânii viitoare vremea va fi călduroasă după care, în cea de-a doua parte, temperaturile vor începe să scadă.

În săptămâna 5 – 11 octombrie, meteorologii apreciază vremea va fi caldă în primele zile, după care își vor face apariția ploile abundente, iar toamna își va intra în drepturi. Zilele caniculară vor alterna cu temperaturi minime aproape de îngheț în mai multe zone ale țării. Concomitent își vor face apariția și ploile de toamnă.

În prima zi a intervalului 5 – 11 octombrie, valorile maxime vor atinge valori de până la 32 de grade Celsius în Capitală. Potrivit estimărilor meteorologilor, din punct de vedere termic, zilele de luni și de marți, vor avea valori termice ridicate comparativ cu temperaturile normale ale perioadei.

În cursul zilei de luni, temperaturile vor fi ridicate în cea mai mare parte a țării și ne așteptăm la maxime de 31 – 32 de grade Celsius, în partea de sud a țării.

Marți, vremea va începe să se răcorească câte puțin, pornind din partea de vest, nord-vest și centru, iar temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă de toamnă. În regiunile de sud și de sud est valorile termice  vor rămâne în continuare ridicate, un pic peste normalul perioadei.

Începând de miercuri și până la finalul săptămânii, temperaturile vor scădea constant. În partea de nord a României se vor înregistra temperaturi de 16 grade Celsius, în timp ce în regiunile sudice maximele vor ajunge până la 23 de grade. În general, însă, temperaturile vor fi cuprinse între 10 și 18 grade, cu valori mai ridicate în zona litoralului, dar și mai scăzute în drepresiuni.

Ploile își vor face apariția încă din prima parte a intervalului, în vestul, nordul și centrul țării, iar în noaptea de marți spre miercuri se vor extinde pe întreg teritoriul. Astfel, în  cea de-a doua parte a intervalului vor fi ploi abundente pe întreg teritoriul României. De asemenea, potrivit estimării meteorologilor, vor fi și manifestări de instabilitate, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.