Vremea se va încălzi în următoarele patru săptămâni, până în jurul date de 11 noiembrie, conform estimărilor meteorologilor.
Meteorologii au actualizat prognozele pentru următoarea perioadă și au stabilit că temperaturile vor fi destul de ridicate. Directorul ANM, Elena Mateescu, susține că temperaturile vor crește chiar de sâmbătă, 10 octombrie, în zona de sud – est a României. De asemenea, potrivit spuselor sale, vremea se va menține călduroasă și în următoarea lună de zile, până în prima parte a lunii noiembrie.
„Astăzi am actualizat estimările pentru următoarele patru săptămâni, până în jurul datei de 11 noiembrie și săptămâna 12-19 octombrie va fi caracterizată în general de temperaturi mai ridicate în aproape toată ţara, iar în partea de sud-est şi est a ţării, abaterile faţă de această săptămână, vor fi deosebit de ridicate, 4 până la 4,5 grade Celsius”, a anunţat Elena Mateescu, directorul ANM, conform antena3.ro.
Directorul ANM a precizat că începând chiar de sâmbătă, 10 octombrie, temperaturile vor crește la nivelul întregii țări între 16 și 23 de grade. Ploile vor mai fi prezente în zona de est și de sud-est, dar vor cădea în cantități foarte mici.
„Mâine vom conta pe temperaturi la scara întregii țări, între 16 până la 23 de grade Celsius la nivelul maximelor. Înorări temporare la munte în partea de est și sud-est a țării, unde vorbim de ploi slabe, de asemenea și duminică. O vreme în ușoară încălzire, mai ales în partea de sud-est a țării, unde vom consemna maxime în jurul valorilor de 24 de grade Celsius”, a precizat Elena Mateescu.
Potrivit spuselor sale, în primele zile ale săptămânii viitoare vremea va fi răcoroasă, în partea de vest și de sud-vest și caldă în zona de sud-est.
„Săptămâna viitoare va debuta cu o vreme răcoroasă, în special în partea de vest, sud-vest a țării, acolo unde temperaturile maxime nu vor depăși 15 grade Celsius. În schimb, în partea de sud-est, mai ales în Bărăgan și vestul Dobrogei, 25-26 de grade Celsius. Trebuie să mai menționăm și ploi în partea de vest, nord, est și în zona de munte, acolo unde este posibil să consemnăm averse cu aspect torențial și cantități de apă mai însemnate”, a precizat directorul ANM.