Romsilva, premiată în cadrul Galei Companiilor de Elită. Sabin Bratu: „Investim anual în regenerarea pădurilor”

Sabin Bratu, Romsilva. Autor: Christian Blancko

Pe 26 septembrie 2024, revista Capital a organizat Gala Companii de Elită, un eveniment anual care scoate în evidență atât companiile de renume, cât și noii actori de pe piață, recunoscând performanțele lor remarcabile.

Cu prilejul acestui eveniment, au fost acordate acordat premii celor mai importante companii din România, pe baza performanțelor remarcabile înregistrate în anul 2023. Printre laureații Galei Capital s-a numărat și Regia Națională a Pădurilor Romsilva, premiată pentru excelența sa în activitate.

În cadrul Galei Companii de Elită, Regia Națională a Pădurilor Romsilva a primit premiul pentru „Managementul forestier durabil”.

Romsilva, prezentă la Gala Companii de Elită

Din partea companiei, a fost prezent Sabin Bratu, directorul Departamentului Comercial al Romsilva, pentru a ridica premiul.

„Dragi organizatori, stimați invitați, este o onoare pentru noi, Regia Națională a Pădurilor Romsilva, să participăm la Gala Capital Companii de Elită și să primim premiul pentru managementul forestier durabil. Acest premiu, acordat în această seară, ne onorează, dar ne și obligă să ne menținem la același nivel de performanță, să devenim și mai eficienți, să menținem nivelul ridicat al managementului forestier, recunoscut la nivel european.

Anul trecut, am reușit să obținem certificarea managementului forestier la standardele internaționale de top, pentru toate pădurile proprietatea publică a statului. Investim anual în regenerarea pădurilor, în utilaje performante, în lucrări de corectare a torenților, care știți foarte bine că atenuează viiturile în zona montană și în drumuri forestiere. Silvicultura nu este o meserie ușoară. Dimpotrivă. De aceea ne bucurăm că rezultatele noastre, obținute cu greu, sunt recunoscute de o publicație economică prestigioasă, revista Capital. Vă mulțumim pentru invitație și pentru premiul acordat”, a declarat Sabin Bratu pe scena Galei Companii de Elită.

Romsilva, lider în administrarea pădurilor din România

Regia Națională a Pădurilor-Romsilva funcționează sub Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și are ca scop principal gestionarea responsabilă a pădurilor de stat. Compania se ocupă de administrarea durabilă a pădurilor publice, pentru a contribui la protejarea mediului și la susținerea economiei naționale cu lemn sau cu alte servicii specifice silvice. Totodată, Romsilva coordonează și programul național de îmbunătățire a raselor de cai. Prin intermediul acestuia, compania promovează exemplarele cele mai valoroase din hergheliile sale prin competiții sportive, târguri și expoziții.

Regia Națională a Pădurilor-Romsilva are grijă de 22 de parcuri naționale și naturale prin cele 22 de administrații specializate. Astfel, asigură conservarea biodiversității din aceste zone protejate. Când vine vorba despre numere, Romsilva a înregistrat în anul 2023 o cifră de afaceri de 3,2 miliarde de lei și un profit de 226 milioane de lei. Anul trecut, compania a raportat un număr de 14.189 angajați.

Una dintre activitățile prioritate ale Romsilva o reprezintă regenerarea pădurilor. Compania asigură continuitatea funcțiilor de protecție și producție ale pădurilor. Romsilva este responsabilă de regenerarea pădurilor exploatate atât din fondul forestier public al statului, cât și din pădurile altor proprietari.

Începând cu anul 2002, hergheliile de Stat din România au intrat sub administrația Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. La momentul actual, sistemul de creștere este împărțit pe un număr de 12 herghelii, patru depozite de armăsari și o unitate nepopulată cu cabaline în zona Balc.

Proiecte implementate de către Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, în calitate de administrator al fondului forestier de stat, a inițiat și implementat proiectul de educație forestieră „Trasee Educative ROMSILVA – Descoperă Secretele Pădurii”. Acest proiect, derulat la nivelul unităților teritoriale Romsilva, se desfășoară sub sloganul „Să învățăm despre păduri!”.

Scopul acestor trasee educative este acela de a crește gradul de conștientizare asupra rolului esențial pe care pădurile îl au. Obiectivul acestui proiect constă în realizarea unor trasee educative, concepute ca instrumente de educație informală pentru protecția mediului.

Publicul căruia i se adresează acest proiect îl constituie elevii și cadrele didactice din sistemul de învățământ primar și gimnazial.

Evenimentul poate fi urmărit pe canalul de YouTube „HAI România!”, aici.

Începând cu data de 27 septembrie, revista Capital lansează Top 300 Companii, ediția 2024. Revista poate fi achiziționată de la toate punctele de difuzare ale presei, dar și de pe site-ul www.edituradecarte.ro.