România, lovită de ger și zăpadă. Cât timp va ține vremea extremă

Zăpada pune stăpânire pe România. Sursa Foto - Dreamstime

Iarna și-a arătat colții în România cu zăpada care a blocat traficul și a creat haos. Autoritățile au încercat să intervină.

Iarna și-a arătat colții în România, aducând un val de aer polar care a acoperit țara cu un strat gros de zăpadă și a scăzut temperaturile sub zero grade.

Zăpada a pus stăpânire pe România

Este cel mai aspru episod de vreme rea din ultimii ani, care a pus la grea încercare autoritățile și cetățenii. În Capitală și în multe alte regiuni, ninsoarea a fost atât de abundentă, încât a blocat traficul și a creat haos pe șosele. Și necazurile nu se opresc aici. Meteorologii anunță că va mai ninge în continuare, iar gerul se va intensifica.

Pe drumurile naționale și județene, situația este critică. În Suceava, un TIR a alunecat pe carosabil și a spart gardul unei case, iar în Cluj, un autocar cu 20 de oameni la bord a ieșit de pe carosabil. Mai multe tronsoane de drumuri au fost închise, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Un accident grav a avut loc și pe DN2, în Ilfov, unde cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Salvatorii au ajuns cu greu la locul incidentului, din cauza zăpezii și a vizibilității reduse.

Prognoza meteo, 20 ianuarie. Ninsori și vânt în toată țara

În regiunile Olteniei, Munteniei și Dobrogei, ziua se va caracteriza printr-un cer predominant învăluit de nori, iar ninsorile vor persista, cu toate că în general în cantități reduse. Pe timpul nopții, se va observa o îmbunătățire a vremii, iar cerul va fi mai mult senin.

În restul teritoriului, se preconizează un cer mai puțin încărcat de nori. Vântul va avea intensitate redusă până la moderată, cu posibile intensificări temporare, în special în prima parte a intervalului, în zonele extracarpatice și pe vârfurile montane, atingând rafale în general între 40 și 50 km/h, uneori determinând viscolirea zăpezii.
În anumite zone joase, pe timpul nopții, se vor crea condiții favorabile apariției ceții. Maximele termice se vor situa în intervalul cuprins între -3 și 5 grade Celsius. În timp ce minimele vor coborî până la -15 grade în depresiuni și -2 grade în zona litorală.