ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Prin Victor Ponta se văd din nou aroganţa şi lăcomia Ciocoilor din PSD

O absurditate perpetuată de toate regimurile face ca românii din străinătate să voteze toţi pe liste suplimentare. Orice ţară normală ar fi optat pentru soluţia ca doritorii să se înscrie direct sau on-line cu cîteva zile înainte de scrutin, astfel încît să se ştie cu aproximaţie numărul celor care se vor prezenta la vot.

Anul acesta, sub pretextul că în 2009 s-a furat la urne  în străinătate (o prostie, deoarece în 2009, Mircea Geoană a pierdut în România, odată ce Diaspora a înclinat scorul în favoarea lui Traian Băsescu), Guvernul Ponta a introdus obligativitatea completării unei declaraţii pe proprie răspundere. Nu trebuia să te numeşti nici Victor Ponta, nici Titus Corlăţean pentru a-ţi da seama că timpul de vot va fi mult mai mare ca în anii anteriori şi, că prin urmare, trebuiau înfiinţate noi secţii de votare.

Guvernul n-a făcut-o.

În condiţiile unei prezenţe mai mari decît în 2009, în chip inevitabil s-a ajuns la acele cozi ale umilinţei şi, mult mai grav, la incidente pe care a trebuit să le rezolve Poliţia din Franţa, din Viena. Lesne de imaginat lovitura dată imaginii noastre în lume. După cerşetorii agresivi, după şterpelitorii din buzunare, iată şi scandaluri la centrele de vot. Ce-şi vor fi spus parizienii, londoneziii, vienezii, văzînd scandalurile de la cozile de vot? Ăştia sînt babuini? Nu – li s-a răspuns – sînt români. Aha! au exclamat respectivii, nu ne miră. Sînt ăia de li se mai zice şi rromi.

Indiscutabil, aşa cum am scris, brambureala din străinătate a fost produsă dinadins de Guvernul candidatului  Victor Ponta. Nu pentru Victor Ponta – rezultatele arată că  s-a clasat pe locul al doilea –, ci de dragul lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta trebuia neapărat să se claseze pe locul al treilea, pentru ca Victor Ponta să poată aplica în practică strategia Refacerii USL, socotită ca destabilizatoare pentru structurile PNL din teritoriu. Nu în ultimul rînd, tărăboiul din străinătate a avut rolul unei diversiuni regizate, pentru ca presa ostilă PSD să nu fie atentă la frauda din România.

Să admitem însă că Guvernul a fost cinstit şi că a fost surprins pur şi simplu de cozile din străinătate.

Ar fi fost normal, dacă era un Guvern în folosul românilor şi nu în folosul Penalilor, ca după primul tur să ia măsuri radicale pentru ca la al doilea să nu se mai întîmple aiureala de la primul tur.

Înainte de asta, trebuiau demişi Titus Corlăţeanu şi Bogdan Stanoevici.

Nu numai pentru că n-au prevăzut  aglomeraţia din străinătate, dar mai ales pentru declaraţiile insultătoare la adresa milioanelor de  români de peste hotare.

Victor Ponta n-a mişcat un deget în acest sens.

Ba mai mult în seara primului tur, el a fost cel care a lansat teza diversiunii din străinătate, preluată papagaliceşte de maşinăria mediatică a PSD.

Ar urma, desigur, decizia privind sporirea numărului de secţii de votare în străinătate.

Vor secţii de votare?

Nici o problemă.

Înfiinţăm peste tot. Şi-n mijlocul Senei, dacă vor.

Aşa trebuia să procedeze Guvernul din mai multe motive:

1. E condus de Victor Ponta, unul dintre candidaţi. În aceste condiţii, candidatul Puterii e cel care trebuie să facă totul pentru a înlătura orice suspiciune.

2. E un guvern  pus în slujba interesului public şi nu al interesului personal.

3. E un guvern a cărui principală obligaţie e să asigure condiţii perfecte de vot pentru toţi românii, indiferent de opţiunea lor electorală.

De ce nu decide Guvernul sporirea numărului de secţii de votare?

Mulţi vor răspunde că din teama faţă de opţiunea anti-Ponta a românilor din străinătate.

Nu cred că acesta e motivul.

Victor Ponta are cu 10% mai mult decît Klaus Iohannis, cea mai mare diferență între primul și ultimul  clasat din 1992 pînă acum. Calculele arată că un candidat cu o asemenea diferenţă, cu alianţele stabilite deja n-are a se teme de votul din străinătate. Cîţi pot veni  străinătate  peste cei care au fost în primul tur?  E greu de presupus că vor veni atît de mulţi încît să încline balanţa în favoarea lui Klaus Iohannis.

De ce nu decide Guvernul sporirea numărului de secţii de votare?

Din acelaşi motiv pentru care nu i-a sancţionat pe Titus Corlăţean şi pe Bogdan Stanoevici.

E un Guvern PSD.

Şi în toată perioada posdecembristă PSD s-a definit prin dispreţul faţă de cetăţeni, dispreţul Ciocoilor de la nivel central şi local faţă de românii simpli, trataţi ca nişte slugi cărora le închizi gura cu o sticlă de ulei şi o găleată de mălai.

Partidele moderne, europene intră imediat în alertă cînd văd că opinia publică e nemulţumită de ceva. Vinovaţii demisionează sau, dacă nu vor, sînt demişi. În istoria PSD nu există această practică. De cîte ori a răspuns Guvernarea Ponta cererilor legitime ale presei, ale opiniei publice? Lucru explicabil. Ciocoii din PSD consideră că a ceda în faţa opiniei publice înseamnă a da dovadă de slăbiciune. Şi dacă eşti slab, rişti ca slugile să te răstoarne.

Victor Ponta are 10 la sută faţă de Klaus Iohannis.

De ce se teme de votul din diaspora?

Pentru că e un candidat PSD.

Şi nota definitorie a candidaţilor PSD după decembrie 1989 a fost lăcomia. Dacă ar face mai multe secţii de votare în străinătate, Victor Ponta ar cîştiga, poate, la un scor mai mic. El vrea însă un scor mare, un scor astronomic. La fel ca Penalii din PSD. Nu se  mulţumesc că sînt  deja multimilionari în euro prin furt. Fură mai departe. Pentru că sînt lacomi.