România este cea mai bine pregătită ţară de pe lista statelor europene aflate în procedură de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).
Declarația îi aparține premierului Ludovic Orban și a fost făcută în urma întrevederii pe care a avut-o cu secretarul OECD, Angel Gurria, și după participarea la întrunirea Consiliului OECD. „Astăzi am avut o serie de întâlniri importante, am avut o întrevedere cu secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, după care am participat la o întâlnire în plenul Consiliului OECD în care sunt reprezentate ţările membre ale OECD. Cu ocazia acestor două evenimente importante am susţinut candidatura României pentru deveni membră OECD”, a declarat premierul Ludovic Orban.
În opinia sa, România are cele mai multe argumente pentru a-și susține candidatura la această organizație, dintre toate statele interesate să adere.
„În cadrul procesului de lărgire a componenţei OECD noi considerăm că avem toate argumentele pentru a deveni membri OECD. România este cea mai bine pregătită ţară europeană de pe lista ţărilor europene care sunt în curs de aderare la OECD şi considerăm că într-un viitor apropiat această procedură de integrare a României în OECD poate să demareze cu success”, a mai spus Ludovic Orban, de la Paris.
În acest context, premierul a mai spus că în cadrul întrunirii a răspuns întrebărilor, adresate de ambasadorii ţărilor membre ale OECD care au fost prezenți la reuniune, pe tema aderării României.
„Am argumentat cu tot ceea ce am considerat că reprezintă un atu al României această candidatură”, a precizat Orban.
Premierul României a menționat că la finalul vizitei pe care o desfăşoară la Paris are stabilită, marţi seara, şi o întâlnire cu membri ai comunităţii de români din Franţa.
Ludovic Orban s-a aflat pentru două zile într-o vizită oficială în Franța, având programate mai multe întâlniri cu oficialii francezi. Cu acest prilej, el a precizat că principalul obiectiv al acestei vizite îl reprezintă semnarea Foii de parcurs privind Parteneriatul strategic dintre cele două ţări care prevede coordonatele principale ale colaborării pe următorii 4 ani.