Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de Cod Galben care vizează, centrul, nordul și vestul țării. Meteorologii au anunțat ninsori însemnate cantitativ în aceste zone pe tot parcursul weekend-ului.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări de Cod Galben valabile începând cu seara zilei sâmbătă, ora 23.00, și care expiră duminică, la ora 18.00. Meteorologii au transmis că va ninge abundent și se va depunde un strat consistent de zăpadă în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali, precum şi la altitudini mai mari de 1700 m în Carpaţii Meridionali. În aceste zone vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h şi viscol.
În plus, sunt așteptate ploi și depuneri de polei în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini sub 1700 de metri. Un alt Cod Galben va intra în vigoare sâmbătă, ora 23.00, și vizează judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava şi Neamţ. În aceste zone vor fi ninsori însemnate cantitativ, iar un strat gros de aproximativ 10-12 centimetri se va pune. Atenționarea expiră duminică, 26 februarie, la ora 18.00.
Ploi și ninsori în mai multe zone din țară
Meteorologii au mai transmis că, în aceeași perioadă, vor fi precipitații mixte în Banat, Crișana, Maramureș și în restul Transilvaniei. În regiunile sudice și sud-estice va ploua temporar pe parcursul zilei de duminică. Ploile vor avea caracter de aversă și în unele zone vor fi însoțite de descărcări electrice în după-amiaza și seara zilei de mâine.
O altă avertizare meteorologică de Cod Galben va intra în vigoare duminică, de la ora 18.00, și până luni, 27 februarie, la ora 15.00. Sunt vizate următoarele regiuni: Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi jumătatea de nord a Moldovei. În aceste zone vor fi ninsori însemnate cantitativ și un strat gros de zăpadă se va depunde, între 10 și 20 de centimetri, potrivit ANM.
Meteorologul Mihai Timu a transmis că până luni se va depunde un strat de zăpadă care poate ajunge până la 30 de centimetri în masivele din nordul țării. În ciuda acestor avertizări de ninsori și precipitații, în unele zone din România va fi mult prea cald față de temperaturile normale pentru această perioadă din an. Mercurul din termometre va urca până la 20 de grade Celsius în Lunca Dunării.