Regele Mihai sărbătoarea, în urmă cu 25 de ani, pentru prima dată Paştele în ţară după ce fusese exilat forţat de comunişti în 1947. În Duminica Paştelui, pe 26 aprilie 1992, pe la orele 18.45, Majestăţile lor, Regele Mihai şi Regina Ana, împreună cu Principesele Margareta şi Elena şi fiul ultimei, Nicolae, au ieşit în balconul hotelului Continental.
Regele le-a spus sutelor de mii de români care se strânseseră în jurul hotelului de pe Calea Victoriei că este „bucuros că această vizită aici a coincis cu sărbătorile Paştelui. Paştele, prin Învierea Mântuitorului nostru, sunt convins că va fi şi reînvierea ţării româneşti. Sunt sigur şi ştiu că România va reînvia şi va renaşte. Cu toate că am fost departe de voi mai bine de 45 de ani, nu v-am uitat niciodată şi vă iubesc din toată inima!”.
Regele l-a arătat mulţimii pe nepotul său Princepele Nicolae, gest considerat de mulţi ca fiind un semn clar în ceea ce privea succesiunea la tron. „Am ajuns aici, la Bucureşti, de la Putna, după 45 de ani de pribegie”, a mai spus Mihai I, de la balcon.
Un milion de oameni l-a întâmpinat
Familia Regală ajunsese în Capitală cu avionul venind de la Putna, unde participase la Slujba de Înviere. La 13.30 a participat la a doua slujbă a Învierii, oficiată la Biserica Sfântul Gheorghe. În jur de un milion de bucureşteni l-au aclamat pe Mihai I pe străzile Bucureştiului.
Luni, 27 aprilie, Regele a fost oaspetele Mânăstirii Curtea de Argeş, unde a fost întâmpinat de 30.000 de oameni, în frunte cu Episcopul Nifon Ploieşteanul. Regele a participat la o slujbă de pomenire a Regilor Carol I şi Ferdinand, înmormântaţi acolo. În după amiaza aceleiaşi zile, Regele şi suita au plecat în Elveţia de pe Aeroportul Otopeni.
Intrarea în ţară avusese loc, în 25 aprilie, pe Aeroportul Suceava – Salcea, unde Majestăţile Lor au fost întâmpinate de Arhie piscopul Pimen.
Regele avea să se întoarcă în România abia în 1997, după venirea CDR la putere. Între timp, Nicolae a fost lăsat chiar de Rege fără titlul de Principe.