Condamnarea în regim de urgență a activistului politic englez Tommy Robinson și aruncarea lui în închisoare pentru vina de a fi transmis pe Facebook un comentariu despre procesul unei bande de violatori musulmani a înscris Marea Britanie într-o spirală a violenței. Disperați că autoritățile, de la poliție, judecători și premier, îi apără pe violatori și ponegresc victimele, mulți încearcă să facă singuri dreptate. În mai puțin de o lună de zile trei incidente rasiale de proporții au avut loc în Regatul Unit. Potrivit site-ului Info Wars, care a publicat și imagini ale incidentului, în Scoția, o mulțime furioasă a înconjurat casa unui suspect de pedofilie. A fost nevoie de nu mai puțin de 50 de polițiști pentru a-l scoate pe suspect viu din propria casă.
Un alt incident, la fel de violent, a avut loc și în sudul țării. Zeci de oameni dintr-o comunitate au înconjurat mașina unui membru al unei bande musulmane de violatori și au vandalizat-o. Mai mult, unul dintre bărbați l-a lovit pe suspect cu un par în cap. În sfărșit, nu numai violatorii au de suferit din cauza inflamării spiritului justițiar. Vitrina unui magazin de kebab a fost făcută praf de un sofer care a lovit-o intenționat cu un mic camion. Motivul? În acel magazin lucra, în așteptarea procesului, un individ bănuit că a luat parte la un viol în grup asupra unei adolescente.
Marea problemă este că astfel de incidente se bucură de un larg sprijin în rândul britanicilor, care se simt trădați de instituțiile care ar trebui să-i apere. De altfel, chiar presa mainstream, foarte dedicată apărării multiculturalismului și diversității, recunoaște că autoritățile au eșuat lamentabil în ceea ce privește stoparea acestor violuri în grup. Titlul din ziarul „Independent” este șocant: „Bandele de violatori au abuzat încă 700 de fete și femei în regiunea Newcastle după ce poliția a părut că le pedepsește pe victime”.
Articolul prezintă, de altfel, un raport complet asupra modului iresponsabil în care autoritățile, disperate să nu fie etichetate drept rasiste, au tratat valul de violuri. „Înainte de 2014, poliția a răspuns solicitărilor lipsit de profesionalism, au încercat să le convingă pe victime să rămână departe de cei care le-au abuzat și să-și schimbe comportamentul.” Mai mult, s-a luat în considerare pedepsirea victimelor pentru că erau în stare de ebrietate și nu au avut un comportament corespunzător sau pentru că ar fi făcut acuzații false.
Toate aceste gafe și bâlbâieli, susține raportul, au trimis un mesaj clar agresorilor că este greu de crezut că vor fi vreodată judecați pentru faptele lor abominabile, ceea ce i-a făcut să continue abuzurile.