Rareș Bogdan afirmă că liberalii se opun supraimpozitării salariilor din mediul privat, dar vor măsura aplicată bugetarilor

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EVZ

Rareș Bogdan a declarat că PNL respinge impozitarea crescută pentru angajații din sectorul privat, dar vor în schimb ca măsura să se aplice bugetarilor. El motivează că dacă vor viza mediul privat, există riscul ca multe firme să-și mute sediul fiscal din România.

Prim-vicepreședintele PNL a mai subliniat că nu înțelege raportarea la salariul președintelui Klaus Iohannis, spunând că nici măcar în SUA salariile primite de mari directori de la Apple sau Microsoft, de exemplu, nu se raportează la câți bani ia Joe Biden.

„Cu simpatie vă spun că nu înțeleg raportarea la salariul Președintelui. Nu cred ca în SUA salariul președinților de la Microsoft sau de la General Motors, sau de la Apple sau de la CNN sunt în funcție de salariul lui Biden. Putem vorbi de o reglementare strict în zona publică, nu se pune problema impozitării în zona privată. Deci noi PNL nu suntem de acord decât cu o reglementare pe care ne-o dorim în zona publică, bugetară, de stat, unde sunt aberații mai ales la agențiile de reglementare”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan susține că mediul privat trebuie încurajat

Acesta a continuat și a explicat că în ultimii zece ani de mediu privat el a avut salariul mai mare decât al președintelui, pentru că aici e vorba de profitabilitate și de rezultate și de aceea firmele trebuie încurajate.

„Eu în ultimii 10 ani de privat am avut la televiziune venit mai mare decât al Președintelui. În privat e vorba de profitabilitate, rezultate. Trebuie sa îi încurajăm pe cei care produc. Când ultimul președinte socialist al Franței a venit cu impozitare cu supraimpozitare pe salariile mari din companii, din primele 1.000 de companii franțuzești 800 și-au mutat sediile fiscale în Luxemburg, Bruxelles”.

În continuare, prim-vicepreședintele PNL a declarat că e anormal că la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, ANRE, ANCOM, să existe venituri de 10-12.000 de euro pe lună sau pensii de 120.000 de lei pe lună, adică 25.000 de euro, iar o discuție în acest sens a avut loc.

„E anormal ca dl Dorneanu să aibă 3 pensii cumulate de 84.000 de lei pe luna si noi sa nu facem absolut nimic”, a mai declarat Rareș Bogdan, potrivit știripesurse.ro.