Rareș Bogdan a avut un nou discurs privitor la aderarea României la Spațiul Schengen, în Parlamentul European. Europarlamentarul a explicat de ce este necesar ca țara noastră să intre în spațiul de liberă circulație cât mai repede. Johannes Hahn, comisar european din Austria, a participat și el la ședința în care politicianul român a luat cuvântul.
Rareș Bogdan a ținut un discurs privind aderarea României la Spațiul Schengen în timpul ședinței din Parlamentul European. La această întâlnire a participat și politicianul austriac Johannes Hahn, care a fost reprezentantul Comisiei Europene. Liberalul a transmis că țara noastră a contribuit la stoparea migrației ilegale, iar drept răspuns cetățenii români au fost jigniți de Karl Nehammer. Cancelarul austriac a blocat intrarea României în spațiul de liberă circulație. Europarlamentarul a subliniat că rezultatul alegerilor din Austria Inferioară a reprezentat consecința deciziei lui Nehammer.
„România își dorește ca Uniunea Europeană să devină un loc mai sigur pentru cetățenii ei. Dar și românii sunt cetățeni europeni! Românilor li s-a refuzat accesul în Spațiul Schengen, iar asta s-a întâmplat din cauza josniciei politice a cancelarului austriac Nehammer. Care iată, a și plătit la alegerile de duminică unde partidul său a înregistrat cel mai prost scor electoral de la al doilea război mondial încoace”, a declarat Rareș Bogdan.
România se bazează pe Suedia pentru a intra în Spațiul Schengen
Rareș Bogdan speră ca țara noastră să fie ajutată de Suedia pentru a pune pe agenda unuia dintre cele două Consilii JAI, din martie și iunie, problema extinderii Spațiului Schengen cu România și Bulgaria. Suedia deține președinția Consiliului European în acest an și poate decide care sunt subiectele care pot fi dezbătute și votate.
Liberalul a transmis că cetățenii români nu sunt „fraierii Uniunii Europene” și nici „cetățeni de rang doi” pentru a primi un astfel de tratament din partea cancelarului austriac. Europarlamentarul a făcut referire în discursul său și la refugiații ucraineni care au primit sprijin din partea autorităților române încă de la declanșarea războiului.
„Ce au făcut românii ca să merite un asemenea tratament nemernic? Au investit un miliard de euro în securizarea frontierelor! Au ajutat milioane de refugiați ucraineni, 3,5 milioane! I-au hrănit, i-au luat acasă, le-au cumpărat medicamente și lapte praf și nu s-au plâns, deoarece românii chiar sunt creștini, nu doar spun că sunt”, a mai spus Rareș Bogdan.