Prin mai multe intervenții publice de la Cotroceni, Klaus Iohannis a introdus în viața politică a României criteriul Penalilor. Ce se înțelege prin Penali în viziunea președintelui și a susținătorilor săi din bula Facebook, ziși și TeFeLiști? Penali sînt toți cei convocați la DNA. Deși Constituția și bunul simț al democrației susțin că Penal e doar cel care a fost condamnat definitiv, Klaus Iohannis, Șeful cel Mare al Binomului, a folosit și folosește termenul de Penal pentru orice persoană care a fost convocată la DNA.
Potrivit lui Klaus Iohannis, un Penal (în accepțiunea impusă de Înalta Sa Gîndire) n-are ce căuta în politică.
Convocarea la DNA e astfel un mijloc prin care președintele își scoate din joc adversarii pe motiv că sînt Penali.
Sîmbătă, 23 martie 2019, Klaus Iohannis a primit la Sinaia premiul Garantul Democrației în cadrul Galei Premiilor TNL „Mircea Ionescu-Quintus”. Toată stima pentru cel care a fost Mircea Ionescu Quintus. Nici o stimă pentru inițiatoarea acestor premii, șefa TNL, Mara Mareș, Prințesa Barabulelor din tot Ardealul. Pe Klaus Iohannis, acest premiu l-a bucurat pînă la darea din coadă. Să jubilezi la acordarea unui premiu de către gașca ta politică înseamnă o mare și tristă frustrare în materie de premii. Păi dacă Klaus Iohannis dă peste margini de fericire că Mara Mareș l-a binecuvîntat cu un premiu, cum ar fi trebuit să reacționeze Codruța Kovesi, care a fost premiată de către Oxford ? Sindrofia a avut loc la Sinaia.
Președintele s-a ostenit pînă acolo, în pofida gîtuiturii de la Comarnic, pentru a face galerie PNL în perspectiva europarlamentarelor. Trec peste alintarea Dragii mei, din discursul ținut cu prilejul premierii, cam lipsită de politețe. Chiar dacă în sală se aflau și tineri care-i puteau fi nepoți lui Klaus Iohannis, politețea elementară obligă să eviți formule de unchi de-adevăratelea, gen Dragii mei. Mă voi opri asupra cuvintelor frumoase zise despre primarul orașului Sinaia, brav membru al PNL :
„Am fost întîmpinat la sosire şi m-am bucurat foarte mult de primarul oraşului Sinaia şi i-am spus şi-mi face plăcere să repet: este un oraş frumos, este un oraş îngrijit, un oraş care face cinste României. Să îl aplaudăm pe domnul primar! Apreciez foarte mult, domnule primar, că sunteți un real sprijin, nu numai pentru oamenii din Sinaia, ci şi pentru TNL.”
Toate bune și frumoase.
Numai că distinsul primar al orașului Sinaia, altfel un bun gospodar, cade sub incidența acuzației de Penal folosită de Klaus Iohannis în intervențiile sale publice.
Să recapitulăm !
Pe 22 aprilie 2016, în buza campaniei electorale, primarul Vlad Oprea e audiat la DNA Ploiești în calitate de suspect într-un dosar de luare de mită. Acuzat pentru abuz în serviciu, Vlad Oprea este pus sub control judiciar . Anchetatorii îi interzic să-și mai exercite funcția pe perioada măsurii preventive. O măsură unică nu numai în istoria democrației românești, dar și în istoria absurdului de tip gogolian, deoarece Vlad Oprea, mai departe primar, n-are voie să comunice cu nimeni din primărie. Nici măcar cu secretara! Pe 24 mai 2016, Vlad Oprea, alături de Beatrice Rădulescu și Ruxandra Popescu, este trimis în judecată sub control judiciar. Vlad Oprea cîștigă alegerile pentru primăria Sinaia. Lucru normal. E un primar bun. Deoarece trebuia să treacă la treabă, el constestă controlul judiciar. Pe 13 octombrie 2016, ÎCCJ respinge contestația formulată de Vlad Oprea. Acesta nu se poate apropia în continuare de sediul Primăriei și nici nu-și poate exercita funcția. Decizia Curții Supreme este definitivă. Abia pe 13 martie 2017, Curtea de Apel Ploiești ridică controlul judiciar al primarului de Sinaia, Vlad Oprea.
Pe 20 decembrie 2017, Vlad Oprea este achitat, de Curtea de Apel Ploiești în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Ploiești pentru abuz în serviciu. Sentința nu este definitivă.
Știu unele lucruri despre dosarul lui Vlad Oprea. Mircea Negulescu, zis Portocală, l-a înhățat, pentru că Vlad Oprea a refuzat să asculte sugestia de a nu mai candida în 2016. Binomul avea un alt candidat. Reamintesc că Binomul a folosit lupta împotriva corupției pentru a scoate din cursă candidații pe care nu-i dorea. Așa s-a întîmplat și cu Sorin Oprescu. Acesta n-a ținut cont de sugestia de a nu mai candida și în 2016. Drept urmare Binomul i-a făcut imediat dosar.
Din punctul meu de vedere, Vlad Oprea e o victimă a Binomului SRIDNA. Care Binom e lins de dimineață pînă seara de colegii săi de partid de la București , în frunte cu Ludovic Orban, pe toate canalele și la toate colțurile. Din punctul de vedere al lui Klaus Iohannis, Vlad Oprea e un Penal. Și în această privință n-are ce căuta în politică. Cum se explică astfel elogiul adus primarului penal de Sinaia?
Judecînd după intransigența sa față de Penali, ar fi trebuit nici să nu dea mîna cu Penalul Vlad Oprea.
Nu numai c-a dat mîna, dar mai mult l-a elogiat pe primar, fără a sufla o vorbă despre condiția sa de Penal. Să credem că Klaus Iohannis știe cum a ajuns Penal primarul de Sinaia? Dacă da, ar fi fost de așteptat să spună ceva despre abuzul la care a fost supus Vlad Oprea de către Unitatea de elită de la Ploiești.
De ce ?
Pentru că Vlad Oprea e Penalul PNL. Dacă era Penalul PSD, altfel ședeau lucrurile. Cum întreg discursul a stat sub semnul chibițărelii electorale, Klaus Iohannis s-a referit și la candidații PNL la europarlamentare:
„Avem, apropo de europarlamentare, o echipă foarte bună la PNL. Am văzut această echipă, am fost invitat acum cîteva zile la un mare eveniment organizat de PNL pentru popularii europeni. Am văzut acolo echipa PNL, o echipă foarte tare!”
O echipă tare!
Numai că din această echipă fac parte trei Penali în accepțiunea lui Klaus Iohannis.
1.Vasile Blaga.
Vasile Blaga fost pus sub acuzare de Unitatea de elită de la Ploiești pe 28 septembrie 2016, pentru trafic de influență. Împotriva lui se iau măsurile de control judiciar și punerea sub sechestru asigurator pentru suma de 700.000 de euro prejudiciu. Pe 28 noiembrie 2016, DNA a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Vasile Blaga. După un an, pe 30 octombrie 2017, e achitat de către Tribunalul București. Cum sentința nu e definitivă, Vasile Blaga e un brav Penal în accepțiunea lui Klaus Iohannis.
2. Dan Motreanu.
Dan Motreanu e pus sub acuzare pe 2 iulie 2015 de către DNA în dosarul în care este urmărit penal George Scutaru, fost consilier prezidențial, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani. Pe 28 septembrie 2015, Dan Motreanu e trimis în judecată de către procurorii DNA. După trei ani, pe 25 iunie 2018, e achitat de ÎCCJ.
3. Adina Vălean.
Pe 13 mai 2016, Adina Vălean și Crin Antonescu sunt audiați la DNA Ploiești într-un dosar în care sunt acuzați că ar fi achiziționat un apartament de lux la jumătate din prețul său de piață, diferența fiind achitată de compania Romprest, prin achiziționarea, în același imobil, a unui apartament la un preț supraevaluat. În schimbul acestui favor, Antonescu trebuia să asigure prelungirea contractelor pe care compania Romprest le avea cu Primăria Sectorului 1, condusă de liberalul Andrei Chiliman. Dosarul a fost deschis în baza unui denunț făcut de Alina Petre, fostă Măgureanu. Pe 25 august 2017, DNA Ploiești anunță că este în pregătire un dosar amplu, în care sunt implicate nume mari precum Mugur Isărescu, Virgil Măgureanu, Crin Antonescu, Adina Vălean, Dragoș Dobrescu și Florian Walter. Cei trei candidați PNl pentru europarlamentare, membri ai echipei tari invocate de Klaus Iohannis, cad sub incidența definiției de Penali, avansată de președinte în diferite rînduri și prin urmare supuși interdicției de a face politică.
Și în cazul lor, Klaus Iohannis nu ne-a lămurit. Ori aceștia sînt nevinovați, victime ale abuzurilor Binomului și atunci președintele e dator opiniei publice s-o spună înainte de a-i ridica în slăvi. Ori sînt vinovați, și atunci în postură de penali trebuie să fie denunțați de Klaus Iohannis.
Dar, mă rog, sînt Penalii partidului său și prin urmare, spre deosebire de Penalii PSD, sînt frecventabili.