Meteorologii de la AccuWeather au prezentat cele mai recente informații despre prognoza meteo pentru sezonul estival din România. Se pare că vara aceasta nu va fi una extrem de caniculară, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.
Temperaturile nu vor depăși cu mult pragul de 30 de grade Celsius, iar cele mai înalte valori se vor înregistra doar în timpul a 3 zile.
În această vară ne așteptăm la doar câteva zile cu temperaturi mai ridicate. În comparație cu anii trecuți, când am fost supuși caniculei, se preconizează că temperaturile vor oscila între 26 și 32 de grade Celsius, potrivit datelor specialiștilor. Cu toate acestea, vara se aunță una secetoasă, iar mai multe zonă din țară și din Europa riscă să rămână fără apă.
Când vor fi cele mai călduroase zi din acest an
În luna iulie, la București, sunt programate două zile în care temperaturile vor atinge 32 de grade Celsius, și anume pe 23 și 30 iulie. De asemenea, pe 4 august se așteaptă aceleași temperaturi, ceea ce indică faptul că vara nu va fi extrem de sufocantă, în contrast cu anii anteriori.
În luna iulie, în București, vremea va fi destul de călduroasă, dar nu se preconizează că va fi o perioadă de caniculă. Temperaturile vor varia între 26 și 31 de grade Celsius, iar cele mai ridicate temperaturi vor fi înregistrate pe 23 și 30 iulie, atingând 32 de grade Celsius.
În ceea ce privește începutul lunii august, chiar dacă este cunoscută ca fiind „luna lui cuptor”, temperaturile vor fi cuprinse între 31 și 32 de grade Celsius.
România va fi dominată de vreme instabilă până la jumătate lunii iulie
Recent, specialiștii în meteorologie au emis o prognoză conform căreia vremea va fi instabilă până la mijlocul lunii iulie. Această instabilitate poate fi atribuită fenomenului La Niña din Oceanul Pacific, care contribuie la scăderea treptată a temperaturilor globale. De asemenea, există posibilitatea ca fenomenul El Niño, omologul său mai cald, să revină, dar acest lucru este așteptat să se întâmple abia în a doua jumătate a anului.
„El Nino este în mod normal asociat cu temperaturi record la nivel global. Dacă acest lucru se va întâmpla în 2023 sau în 2024 reprezintă ceva încă necunoscut, dar eu cred că este mai probabil să se întâmple”, a declarat Carlo Buontemp, director al Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene, potrivit Cancan.