Prințul Paul al României rămâne în arest în Malta. Judecătorii i-au respins cererea de eliberare

Prințul Paul al României. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prințul Paul al României rămâne în continuare în arest în Malta, după ce judecătorii i-au respins cererea de eliberare, în cursul zilei de miercuri.

Acesta s-a prezentat azi pentru a afla dacă scapă definitiv de extrădarea în România. Magistrații au discutat timp de mai multe ore contestația depusă de statul român cu privire la refuzul extrădării, decizie luată săptămânile trecute.

Prințul Paul al României rămâne în arest

Reprezentanții Ministerului Justiției au informat că o cerere recentă a lui Paul Philippe de România de eliberare a fost respinsă de Curtea Constituțională a Maltei.

Acesta va rămâne în detenție până la judecarea finală a cererii de extrădare, programată pentru 17 iunie, potrivit News.ro.

La sfârșitul lunii aprilie, Prințul Paul al României a fost prins într-un resort în Malta, unde se afla în vacanță cu soția sa.

El a fugit în urmă cu aproape patru ani din România, unde este condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare.

Prințul Paul. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prințul, condamnat la închisoare într-un dosar de corupție

Prințul Paul al României este acuzat de corupție în legătură cu o schemă ilegală de recuperare a unor bunuri imobiliare din apropierea Bucureștiului, pe care le-a revendicat în mod fraudulos drept proprietatea sa.

În iunie 2022, a fost reținut la Paris.  Abia la data de 6 aprilie 2024, Ministerul Justiției a informat că instanța din Franța a respins definitiv cererea de extrădare a lui Paul-Philippe de România către autoritățile române, invocând compunerea nelegală a completului de judecată din țara noastră.

Proces. Sursa foto: Arhiva EVZ

„Mai exact, faptul că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcţie”, potrivit comunicatului emis de Ministerul Justiției despre extrădarea lui Paul al României.

Deşi procurorul de caz de la Parchetul francez a declarat recurs, el nu a motivat în termen calea de atac şi, prin urmare, a fost decăzut din termen, iar hotărârea primei instanţe a rămas definitivă.