Premierul Ciolacu susține dezvoltarea Uzinei Dacia. Vrea parteneriat stat-sindicate

Marcel Ciolacu. Sursa foto: https://gov.ro/ro

Premierul Marcel Ciolacu a discutat sâmbătă cu reprezentanții sindicatului de la Uzinele Dacia, subliniind importanța unei colaborări între stat, sindicate și patronate pentru a sprijini dezvoltarea economică a României.

Finalizarea infrastructurii rutiere, o prioritate

Premierul a accentuat că un astfel de parteneriat poate reduce echitabil costurile muncii și poate sprijini marile companii să investească și să păstreze forța de muncă calificată.

"M-am întâlnit azi cu sindicatul de la Uzinele Dacia, unul dintre cele mai importante din România, şi am căzut de acord că trebuie să existe un parteneriat între stat, sindicate şi patronate, care să ne ajute pe toţi să ne dezvoltăm! Vom căuta, împreună, soluţii pentru a reduce în mod echitabil costul muncii şi măsuri de sprijin pentru marile companii din această industrie astfel încât acestea să se poată concentra pe noi investiţii, protejând forţa de muncă extrem de calificată de care dispun", a scris Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu. Sursă foto: Captură video Youtube

Ciolacu a mai subliniat și faptul că finalizarea autostrăzilor și a drumurilor expres este esențială pentru sectorul auto, menționând autostrada Pitești-Sibiu, drumul expres Pitești-Craiova și autostrada de centură a Bucureștiului ca proiecte cheie pentru uzina Dacia.

Marcel Ciolacu promite stabilitate fiscală pentru 2025

Premierul a subliniat că menținerea stabilității și predictibilității fiscale reprezintă o prioritate, asigurând că nu vor exista creșteri de taxe în 2025, astfel încât dezvoltarea economică să se desfășoare într-un climat de încredere.

Ciolacu a mai insistat și pe faptul că este necesară „redimensionarea programelor Rabla pentru autoturisme”, spunând că este de asemenea, necesară o abordare nouă cu privire la industria auto.

„Motorul economiei României stă în industria auto. Industria auto aduce un plus, generează un venit de peste 13% din PIB-ul României. Numai fabrica de la Dacia generează un venit de 2,1% din PIB-ul României. (…) Sunt 230.000 de români care lucrează în această industrie. Este industria cea mai inovatoare la nivel european şi acum există o concurenţă majoră  în Europa şi a produselor din China şi a produselor electrice din Statele Unite şi e normal să căutăm o abordare nouă pentru cea mai importantă ramură industrială din România”, a declarat, sâmbătă Marcel Ciolacu, la finalul unei întâlniri avute în judeţul Argeş, cu sindicalişti de la producătorul de automobile Dacia.

Ciolacu a mai declarat că nu ar trebui să ajungem în punctul în care ar trebui ca industria auto să treacă la disponibilizări: „să anticipăm, să nu ajungem la eventuale disponibilizări în perioada următoare, cu toate că managementul de la Dacia este unul de excepţie”.