Pericol major semnalat de meteorologi. Un nor toxic se îndreaptă spre România

Meteorologii anunță că mai multe fenomene atipice au lovit România. În afară de furtuni cu grindină și tunete, din cauza erupțiilor vulcanului Etna, de săptămâna trecută, un nor de dioxid de sulf ar putea ajunge în România.

Pericol major semnalat de meteorologi. Furtuna cu grindină, la fel ca în plină vară, a făcut ravagii în Capitală. Oamenii au surprins fenomenul meteo neobișnuit pentru luna februarie în diverse zone din Capitală.

Deasupra României a fost observat un alt fenomen meteo bizar. Un nor toxic.

Meteorologii spun că, cel mai probabil, este vorba de un nor de dioxid de sulf care se îndreaptă spre țara noastră și, cel mai probabil, ar putea avea legătura cu erupțiile vulcanului Etna. Norul poate fi observat pe platforma Windy.com.

Specialiștii avertizează că în contact cu precipitațiile din această perioadă, ploile ar putea deveni acide. Dioxidul de sulf este un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înțepător, scrie Antena3.

Cea mai semnifictivă erupție a vulcanului Etna din ultimii ani

Vulcanul Etna din în sudul Italiei a erupt din nou, pe 16 februarie, degajând lavă şi cenuşă.

Este vorba de o erupţie a craterului din partea de sud-est a vulcanului, iar cenuşa se îndreaptă spre sud. O porţiune de dimensiuni reduse a conului vulcanului s-a prăbuşit, iar o cantitate mică de resturi piroclastice a ajuns în Valea Bove.

Este vorba de cea mai semnificativă erupţie a Vulcanului Etna din ultimii ani. Cea mai recentă erupţie a Vulcanului Etna, cel mai activ din Europa, a avut loc pe 18 şi 19 ianuarie.

Fenomen surprinzător. Furtună ca vara în Capitală

Furtună „de vară” la sfârșit de februarie. Cerul Capitalei s-a acoperit sâmbătă seara de nori. În cursul după-amiezii și vântul a suflat cu putere, ridicând praful.

Iar seara a venit cu o ploaie cum numai vara se întâmplă, cu tunete și fulgere. Mai mult, la un moment dat au căzut și bobițe de grindină în București.

Ploaia torențială și furtuna au lovit Capitala mergând de la vest spre est.

Potrivit ANM, temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a ţării, mai semnificativ în vest, centru, nord şi nord-est, precum şi la deal şi la munte, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale.