Dezvăluiri ANRE despre instalațiile Fermei Dacilor: subdimensionate și lipsa autorizației de racordare la rețea.
ANRE spune că instalațiile erau subdimensionate.
Incendiul de la Ferma Dacilor
Ferma Dacilor, pensiunea unde a avut loc un incendiu devastator în noaptea de Crăciun, nu avea autorizație de racordare la rețeaua electrică.
Pensiunea era alimentată printr-un cablu lung de 650 de metri, conectat la o pompă de apă a unei case dotată cu panouri solare.
Nu era suficient pentru a susține consumul de energie al complexului turistic. ANRE a făcut această dezvăluire, după ce pensiunea se plânsese anterior de fluctuații de tensiune în rețea.
Tragedia de la Ferma Dacilor trebuie elucidată
Președintele ANRE, George Niculescu, a spus că pensiunea trebuia să aibă un post de transformare propriu, pentru a acoperi necesarul de consum.
El a adăugat că tragedia care a distrus familii și a luat vieți trebuie să fie elucidată, iar vinovații trebuie să răspundă. Pensiunea depusese o cerere de racordare la rețea în 2022, dar nu finalizase procedura.
Patronul pensiunii, Cornel Dinicu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de ucidere din culpă. El a negat că incendiul ar fi fost provocat de un televizor defect, așa cum susțin procurorii, și a susținut că a fost vorba de o mână criminală, potrivit Știrile PRO TV.
Tragedia de la Ferma Dacilor: Ultima victimă este copilul unui apropiat al patronului Cornel Dinicu
În incendiul de la Ferma Dacilor și-au pierdut viața atât Lucian Ene cât și cei doi copii ai săi, Luca și Petre. Singurii membri ai familiei Ene care au scăpat doar cu arsuri sunt fratele geamăn al lui Luca și mama acestuia. De asemenea, în incendiu a pierit și fiul patronului, Cornel Dinicu.
„Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului au mai fost identificate mai multe fragmente osoase, şi cu privire la acestea fiind dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare, în prezent nefinalizată”, anunţau procurorii la sfârşitul anului trecut.