Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a dezvăluit ce înțelegere i-au propus procurorii DNA și ce oameni politici ar fi trebuit să toarne ca să scape de dosarul penal.
Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a povestit prin ce a trecut în timpul anchetei și până când a fost achitată definitiv de Curtea de Apel București și pe cine i s-a cerut să toarne. Ea a precizat că procurorii i-au cerut să-i toarne pe liderii PSD, Liviu Dragnea și Victor Ponta, pe fostul președinte Traian Băsescu, pe Elena Udrea, pe Bogdan Chiriţoiu și pe Vlad Stoica.
„În fiecare zi, câte 10-12 ore trebuia să mă gândesc cum aş putea să-i ajut - că aşa spuneau ei - să ne turnaţi pe cineva, că doar aşa puteţi ajunge la copilul dumneavoastră”, a povestit Ana-Maria Pătru, în interviul pe care l-a acordat la Antena 3.
Totodată, fosta șefă a AEP a afirmat că dosarul penal care i-a fost întocmit de DNA a avut ca miză demisia ei din funcția pe care o ocupa la AEP.
„Miza a fost demisia mea din funcţia de preşedinte AEP, dar în principal denunţuri cu privire la diferiţi politicieni”, a declarat Ana-Maria Pătru cu privire la dosarul în care a fost trimisă în judecată de procurorii DNA.
Fost șefă AEP se consideră un om norocos pentru că judecătorii au dat dovadă de profesionalism și au analizat cu mult curaj probele din dosarul în care a fost trimisă în judecată. Totodată, ea a ţinut să precizeze că a avut parte şi de o echipă merituoasă de avocaţi care au reușit să-i obțină achitarea definitivă.
„Consider că sunt un cetăţean norocos pentru că am avut parte de nişte judecători care au dat dovadă de mult profesionalism şi mult curaj”, a mai spus Ana-Maria Pătru.
Ana-Maria Pătru, fost preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, fost achitată definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti.
Ea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, într-un dosar pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor. Ana Maria Pătru a fost acuzată că ar fi primit 275.000 euro de la o firmă în schimbul susținerii acesteia în vederea câștigării unor contracte din bani publici. Conform DNA, în anul 2009, ea ar fi primit suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui imobil situat în Bucureşti.
Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile în acest dosar şi a menţinut decizia de achitare dată de Tribunalul Bucureşti în ianuarie 2020.