PSD-istul din Caracal dezbină întreg Parlamentul. „Problema este cronică”

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor.

Parlamentul României este scindat după decizia prin care Florin Iordache și-a asigurat un post bine plătit pe viață. PMP vrea să schimbe o lege care permite ca mandatul pentru Consiliul Legislativ să fie pe viață.

Ioana Constantin, secretar general adjunct al Partidului Mișcarea Populară (PMP), a postat, astăzi, un mesaj pe contul de Facebook, în care a vorbit despre modificarea legii care permite ca mandatul pentru Consiliul Legislativ să fie pe viață. Ioana Constantin a remarcat faptul că 110 parlamentari ai Partidului Social Democrat (PSD) l-au votat pe Drică de la USR.
110 PSD-isti l-au votat pe senatorul USR Dircă adjunct al lui Iordache
„Problema nu este că CCR a spus că votul dat pentru Iordache OUG 13 este constituțional, problema este că Parlamentul României l-a votat pe Iordache președinte al Consiliului Legislativ, în condițiile în care au avut de ales între un profesionist cum este dl Zegrean și Iordache. Un afront uriaș! Vina e la o majoritate toxică din Parlamentul României.
110 PSD-isti l-au votat pe senatorul USR Dircă adjunct al lui Iordache. Acum, dl Dircă își dă demisia? Altă întrebare?
Primul lucru pe care îl avem de făcut: trebuie să modificam legea ca mandatul pentru Consiliul Legilslativ să nu mai fie pe viață.
PMP este singurul partid care nu a făcut nicio înțelegere cu PSD în Parlamentul României”, a fost mesajul postat de Ioana Constantin.
Reamintim că Florin Iordache este de loc din Caracal, unde a lucrat, înainte de a urca pe scara ierarhică a politicii românești, la o fabrică de mobilă din oraș.
„Este clar că problema este cronică şi trebuie rezolvată la nivel legislativ”
Altfel, președintele Eugen Tomac a anunțat că vrea să desființeze Academia de Științe ale Securității Naționale, din cauza controverselor născute în jurul acestei instituții.
„PMP a acţionat deja pentru punerea în aplicare a unor măsuri de sancționare a imposturii. După ce am avut un Prim-ministru plagiator precum Victor Ponta, multipli miniştri acuzaţi de acelaşi lucru, şefi de universităţi dovediţi că şi-au falsificat lucrările, este clar că problema este cronică şi trebuie rezolvată la nivel legislativ. Nu sunt suficiente acţiunile punctuale ale Justiţiei.
Credem în aceste principii, pe de o parte, pentru că numai eliminând impostura vom putea atinge principiul meritocratic – doar oameni competenţi în funcţii publice. Pe de altă parte, pentru că societatea românească este sub un asediu de exemple negative promovate până la saturaţie. În plus, tocmai prin crearea sentimentului că doar impostorii reuşesc, clivajul dintre clasa politică şi societate creşte pe zi ce trece. Dacă vrem să închidem rănile trecutului, singura soluţie este promovarea oamenilor de valoare în locurile care li se potrivesc”, a afirmat Eugen Tomac.