Pariuri pentru viitorul președinte al României. Cine are cea mai mică cotă dintre Ciolacu, Ciucă și Geoană

Ciolacu și Ciucă, amenințați de Geoană sursa: colaj Evz

Anul 2024 aduce cinci runde de alegeri, inclusiv cele prezidențiale. Au apărut deja primele pariuri pentru politicienii care au cele mai mari șanse, iar cotele sunt destul de mari, pentru nume grele din politica actuală, semn că șansele lor sunt destul de reduse.

Primele cote ale unor pariuri legate de șansele unor politicieni de a ocupa fotoliul de președinte al României, se face deja.

Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO este cotat cu 2.50, ceea ce îi va aduce unui parior o dublare a sumei investite.

Cota mică pe care Geoană o are arată și că acesta este un candidat redutabil în cursa viitoarelor alegeri prezidențiale.

Pentru Nicolae Ciucă, cota la pariuri este de 5, în timp ce pentru Marcel Ciolacu, de șapte, semn că șansele acestora sunt mai mici.

Pe listă mai apar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cu o cotă de 10, fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cu 11 și George Simion, cu 13.

Președintele USR, Cătălin Drulă este cotat cu o cotă la pariuri de 15.

”Fotografia” cu politicienii momentului

Sociologul  Alfred Bulai a comentat despre apariția acestui pariu și despre cotele politicienilor.

”Haideți să ne uităm la fotografia de moment. E doar domnul Geoană care a tot transmis prin fel de fel de evenimente și discursuri că ar vrea. Ceilalți nu au transmis așa ceva, din persoanele menționate. De ce urmează ei după Geoană? Cei mai credibili sunt prim-ministrul, în cazul acesta Nicolae Ciucă, apoi Ciolacu, care e șeful celui mai mare partid din România și președinte al Camerei Deputaților. Nu ar trebui să ne surprindă”, a punctat Bulai.

Ar putea fi un exercițiu de manipulare

Sociologul a recomandat o mai mare atenție la aceste pariuri, care pot fi și niște simple exerciții de manipulare.

De asemenea, este bine de știut că numele românii votează emoțional, atunci când vine vorba despre alegerea președintelui țării.

„E o formulă de câștig pentru unii, în cazul de față o companie de pariuri, pentru că rețelele de lobby, mai ales când vorbim de alegeri prezidențiale, sunt foarte extinse. Trebuie privite cu precauție datele, la fel ca la sondaje. Candidații reali o să-i avem cam pe la anul, pe vremea asta. Iar spre deosebire de alte alegeri, la prezidențiale e cel mai bine să anunți cât mai târziu cu putință candidatura“, a completat Bulai, citat de Știripesurse.