Fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, trimis în judecată pentru că a atribuit fiicei sale cea mai bună parcelă dintr-un parc industrial, scapă de închisoare. Constantin Ostaficiuc a fost codamnat, săptămâna aceasta, definitive, la opt luni de închisoare, însă a primit pedeapsa cu suspendare.
Procesul a fost declanșat după ce, în urmă cu cinci ani, ANI s-a autosesizat. Cea mai bună parcel din din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara (PITT), administrat de consiliul judeţean, a fost concesionată către Ornella Design SRL, unde acţionari erau soţia, fiica şi ginerele lui Ostaficiuc. Mai mult decât atât, Ostaficiuc a făcut ca firma familiei sale să fie scutită de plata unei redevenţe restante de 5.426,4 Euro + TVA.
Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit pe Ostaficiuc în conflict de interese de natură administrativă şi a sesizat DNA pentru fapte de corupţie. Fostul șef al CJ Timiș a atacat în instanţă raportul ANI, dar a pierdut atât la Curtea de Apel Timişoara, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tribunalul Timiș l-a condamnat în primă instanță pe Constantin Ostaficiuc, la un an de închisoare cu suspendare condiționată, însă acesta a contestat sentința. Săptămâna aceasta Curtea de Apel Timișoara, care a admis recursul lui Ostaficiuc, l-a achitat pe acesta pentru o parte din acuzații și a dispus ”condamnarea inculpatului Ostaficiuc Constantin la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată (actele materiale constând în aprobarea Raportului nr. 196/04.08.2010 şi semnarea H.C.J. Timiş nr. 100/27.09.2010). În temeiul art. 71 C.pen. din 1969, interzice inculpatului drepturile prevăzute la art. 64 alin. 1 lit. a, teza a II-a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice), lit. b (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), lit. c C.p. (dreptul de a ocupa o funcţie publică) C.p. din 1969 pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art. 81 C.p. din 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată inculpatului, iar în temeiul art. 82 C.p. din 1969 stabileşte un termen de încercare de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni de la data pronunţării prezentei decizii”.