O bombă stă să explodeze în justiție. „Cifre care aruncă în aer sistemul, în jur de 1000 de magistrați vor să plece”

Sursă: Oleg Dudko | Dreamstime.com

Fostul judecător si fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Neacșu, face previziuni extrem de sumbre asupra ceea ce urmează să se întâmple în sistemul judiciar.

Legile justiției și zvonurile legat schimbarea legii pensiilor în ceea ce îi privește pe magistrați vor naște un adevărat exod, care poate afecta chiar și siguranța națională avertizează avocatul Adrian Neacșu.

“În pozițiile mele publice am apelat rareori, poate niciodată, la vârsta și experiența mea. De data asta o fac. Pentru a opri distrugerea justiției prin depopulare masivă, ceea ce ar afecta atât de grav funcționarea justiției încât se pune în discuție chiar substanța uneia dintre autoritățile publice cele mai importante în stat și implicit securitatea națională, cu efecte de neimaginat pentru societate și pentru fiecare dintre noi, este nevoie de implicarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Cătălin Predoiu, ministrul justiției, nu face față unei crize fără precedent

Pur și simplu ministrul justiției Cătălin Predoiu este depășit de situație iar Guvernul Ciucă în ansamblu complet iresponsabil. Săptămâna aceasta sunt adunări generale ale judecătorilor în toate curțile de apel, pur și simplu se fac liste cu judecători care ies intempestiv la pensie. Primesc semnale de la instanțe în care toți judecătorii de la o secție vor să părăsească sistemul. Și nu unul singur.

Este vorba despre cifre care vor arunca în haos justiția pentru ani mulți de aici înainte, în jur de 1000. Deja totul ia forma unei atingeri directe a securității naționale și a stabilității constituționale astfel încât doar în CSAT se pot lua decizii” a scris fostul judecător.

Așa cum a arătat în exclusivitate EVZ, până în acest moment al anului sute de magistrați procurori și judecători au părăsit deja sistemul, în acest moment fiind un deficit de mii de magistrați, având în vedere schemele de personal de la instanțe și parchete. Iar la Institutul Național al Magistraturii nu mai este aceași cerere ca în alți ani, anual nu ies mai mult de 100 de magistrați de pe băncile instituției.