Şedinţa de constituire a noului Consiliu General al Municipiului s-a încheiat. La evenimentul desfășurat la Primăria Capitalei au luat parte doi dintre candidații pentru Cotroceni. Este vorba despre Nicolae Ciucă și Elena Lasconi. Cei 50 de consilieri au depus jurământul.
Cine face parte din noul Consiliu General al Municipiului București
La ședință au fost prezenți și reprezentanții REPER Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, precum și Eugen Tomac din partea PMP. Totodată, Ludovic Orban, reprezentant al Forței Dreptei a luat parte pa eveniment.
De asemenea, prezent la Primăria Capitalei a fost și europarlamentarul Vlad Voiculescu, liderul USR București, precum și ministrul Sebastian Burduja, prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu, șu primarul Sectorului 6.
Nu a lipsit nici fostul primar al Sectorului 1 Clotilde Armand şi fostul edil al Sectorului 2 Radu Mihaiu.
Au depus jurământul
În cadrul ședinței, cei 50 de consilieri au depus jurământul de investire în funcție. De asemenea, Nicușor Dan a preluat cel de al doilea mandat în fruntea Primăriei Generale. În fața ceor prezenți, acesta a dat asigurări că se mai implica să rezolve „cât mai multe dintre problemele” actuale ale Bucureștiului.
Nicușor Dan a făcut referire la lucrările de a amenajare a spaţiilor publice, asfaltări sau consolidări. De asemenea, primarul general a vorbit și despre referendumul programat pentru data de 24 noiembrie.
„Oraşul are nevoie de mari lucrări de infrastructură pentru care nici noi, cei care încheiem azi mandatul, nici predecesorii noştri nu au avut resurse. Dacă vrei să extinzi transportul public, dacă vrei să schimbi autobuzele din 2005, dacă vrei să iei metroul, dacă vrei să construieşti un mare spital, dacă vrei în parteneriat cu universităţile să construieşti noi funcţiuni pentru universităţi, dacă vrei să te duci să faci mari programe educative precum combaterea consumului de droguri, ai nevoie de bani, iar PMB, de vreo 20 de ani, nu a avut banii de care e nevoie.", a explicat primarul general.
Noul Consiliu al Municipiului București. Lista membrilor
Partidul Social Democrat are 13 mandate, iar PNL va avea șapte. De asemenea, USR va avea 13 mandate, PUSL - 4, AUR - 5, iar REPER - 4. În plus, PMP și Forța Dreptei vor avea câte două mandate.
PSD
Artimon Marian
Comănici Ancuţa-Sorina
Gherghiceanu Florentina
Iacob Emanuel
Kansou Alexandru-Hazem
Manciu George-Alexandru
Petrescu Elena
Popescu Dan-Cristian
Stoica Ioana
Susai Alexandru
Tănase Andrei-Valentin
Turmac George-Adrian
Vigheciu Adrian-Nicolae
PNL
Badiu Andrei
Bujduveanu Stelian
Feroiu Dumitru-Silviu
Mardarovici Diana
Mitu Răzvan-Aurel
Nicolaie George
Purcărea Sorin
USR
Didiţă Radu-Cristian
Dinu Ionela-Gabriela
Dobrescu Daniel
Gavril Nicolae Lucian
Judele Ştefan-Lucian
Munteanu Cristina-Simona
Nicorescu Nicorel
Radu Dragoş-Georgian
Reniuţ Anamaria-Naomi
Sabo Bogdan-Alexandru
Sava Alexandru
Smighelschi Cosmin-Victor
Stofor Ştefan Radu;
PUSL
Botîlcă Adrian
Chiţu Florin-Robert
Jelea Bogdan-Ion
Niţu Răzvan-Ionuţ;
AUR
Enache Mihai-Adrian
Geamănă Dragoş
Oprea Ştefan
Stelea Niculina,
Susanu (Vîlcu) Selena-Gabriela;
REPER
Boghean Ana-Maria
Cobianu Cezar-Adrian
Leonte Andreea-Iuliana
Teniţă Cătălin-Dragoş
PMP
Florescu Adrian-Constantin
Florescu Ştefan-Viorel
Forţa Dreptei
Hiohi Albert-Laurenţiu
Stan Robert