Nicușor Constantinescu acuză din închisoare: „Condamnarea mea, răzbunarea lui Arafat”

Sentința de patru ani închisoare dată, vineri, de Curtea de Apel Constanța, fostului președinte al Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, în dosarul „Elicopterul”, este privită de condamnat ca o răzbunare a lui Raed Arafat, pe motiv că a refuzat să îi predea, șefului DSU, aparatul de zbor.

Magistrații Curții de Apel au respins, vineri, ca nefondat apelul declarat de Nicușor Constantinescu la condamnarea în primă instanță, de patru ani cu executare, a Tribunalului Constanța. Fostul președinte al CJ Constanța este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde ispășește o condamnare la 7 ani și patru luni în urma comasării a două sentințe din dosarul Centrul militar Zonal și dosarul Retrocedărilor, în acesta din urmă fiind condamnat împreună cu Radu Mazăre.

În dosarul „Elicopterul”, Nicușor Constantinescu a fost acuzat de abuz în serviciu după ce ar fi atribuit unei societăți comerciale, ilegal, elicopterul pe care CJ Constanța îl achiziționase, cu 5 milioane de euro, printr-un proiect european transfrontalier. „În data de 1 iulie 2013, Nicușor Constantinescu a pus la dispoziția persoanei juridice elicopterul, deși firma respectivă nu a fost parte semnatară a Acordului de parteneriat în baza căruia a fost obținută finanțarea nerambursabilă și a fost achiziționat elicopterul”, au spus atunci procurorii DNA Constanța.

În ianuarie 2015, la Tribunalul Constanța, Nicușor Constantinescu declarat, pentru EVZ, că i se face o mare nedreptate. „Procurorii ar fi trebuit să se preocupe de ce a fost  mutat acest elicopter de la CJC la DSU, de ce s-au făcut modificări. Asta se numeşte deturnare de fonduri. În loc să ancheteze deturnarea de fonduri la Raed Arafat, mă anchetează pe mine, cum l-am achiziţionat. Şi uite, cât a fost la Tuzla, până pe 16 noiembrie, nu s-a întâmplat niciun accident.  Acum, de o lună, brusc, au murit patru oameni” a comentat Nicuşor Constantinescu, făcând referire la tragedia de la Mamaia, din 15 decembrie 2014, când patru angajați SMURD s-au prăbușit cu elicopterul în lacul Siutghiol.

Poliția politică și Raed Arafat, de vină pentru condamnarea lui Constantinescu 

Acum, din penitenciarul Poarta Albă, Nicușor Constantinescu își păstrează punctul de vedere în privința șefului DSU, Raed Arafat. „Iată că poliția politică funcționează în continuare! Ca de obicei, vinovatul de serviciu sunt eu. Asta în ciuda faptului că nimeni nu a răspuns nici măcar la o întrebare dintre cele pe care le-am adresat public pe 19 decembrie 2014. Una dintre întrebări este, în continuare, următoarea: unde sunt flotoarele pe care elicopterul le avea când se afla la CJ Constanța?”, întreabă Constantinescu, pe Facebook.

Când am plecat în SUA, la tratament, elicopterul se afla la CJC și avea flotoare, elicopterul funcționa la capacitate maximă, până la dată prăbușirii având 180 de ore de zbor. Acționa transfrontalier, survola teritoriul Constanței, dar și al regiunii Dobrici, teritoriul Mării Negre.

Înainte de a pleca în SUA la tratament am refuzat solicitarea domnului Arafat de a-i preda elicopterul! Nu am fost de acord cu această cerere ilegală, dar iată că, în perioada în care am fost suspendat, Arafat a reușit ceea ce și-a propus, iar urmările acestei acțiuni ilegale le-am văzut cu toții în decembrie 2014, mai scrie fostul președinte al CJC.

„În altă ordine de idei, nimic nou! La apel nu mi-a fost acceptată nicio probă, (nici măcar simplă audiere a mea). Mare parte din această pseudo-presă ,,liberă” pune titluri care lasă impresia cetățeanului că eu aș fi vinovat de moartea celor patru membri ai echipajului. Arafat nu a uitat de declarațiile mele din decembrie 2014 și iată că astăzi, la aproape șase ani de atunci, se răzbună.

Se pare că justiția și presă liberă, cu foarte mici excepții, au încetat să mai existe!”, încheie Nicușor Constantinescu