Specialiștii consultați de procurori arată că doctorul nigerian Oviarobo Osagie Hope, care voia să îi omoare pe amantul nevestei și pe mama acestuia, a reușit să introducă în România o substanță letală care ucide orice om aflat în încăperi închise
Detalii șocante reies din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului București pe numele lui Oviarobo Osagie Enabulele Hope, neurologul de origine nigeriană, care a pus la cale un plan de a-i asasina pe amantul soției sale și pe mama acestuia, fosta bonă a familiei doctorului. Specialiștii germani și cei români consultați de anchetatori au subliniat că dimetilmercurul adus de nigerian, ilegal, în România, pentru a-i omorî pe cei doi este o substanța extrem de toxică, care provoacă moartea celor care intră în contact cu ea.
Nigerianul a comandat cantitatea de 30 grame de dimetilmercur, în numele spitalului la care lucra, în lunile septembrie și noiembrie, anul trecut, însă numai 10 grame au fost descoperite în România. În luna mai, el mai făcuse rost de 10 grame de substanță toxică, pe care a lăsat-o bonei acasă, spunându-i că e zahăr lichid. Femeia ne-a povestit că, atunci când și-a dat seama că este o substanță periculoasă, s-a dus cu borcanul în care o turnase la poliție, iar când polițistul i-a zis că nu e de competența lor, l-a aruncat la tomberonul din fața blocului.
FOTO;Oviarobo Osagie și soția lui, românca Vanesa
„Bombă” chimică
Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a comunicat anchetatorilor că dimetilmercurul este mortal în cazul în care este înghiţit, în caz de contact cu pielea sau prin inhalare. Timp de trei luni de zile, noiembrie 2015-ianuarie 2016, o cutie cu 10 grame de dimetilmercur a fost ascunsă de nigerian în apartamentul sorei sale, din București. Din raportul de constatare criminalistică reiese că în fiola găsită în Capitală se află un compus neurotoxic puternic care atacă sistemul nervos și rinichii.
Dimetilmercurcul reprezintă o formă extrem de toxică a mercurului, iar manipularea fără echipament de protecţie, în spaţiu închis şi neventilat, pune orice persoană în faţa unui risc iminent de deces, susțin specialiștii consutați de procurori. Decesul poate surveni la scurt timp sau în câteva luni.