Rectorul SNPA, Remus Pricopie, a declarat că Mircea Geoană nu are voie să se certe cu guvernul unui stat membru și că trebuie să respecte regulile organizației în care funcționează și constituția României. El a spus că un președinte care respectă Constituția poate respecta și cetățenii.
Remus Pricopie îl taxează pe Mircea Geoană
„Mircea Geoană este funcționar internațional și că nu are voie să facă campanie electorală, nu are voie să se certe cu guvernul unui stat membru. Total inadmisibil. Dacă nu ești în stare să respecți regulile organizației în care funcționezi azi, logic pentru mine ar fi că nu ești pregătit, de fapt, să respecți Constituția României, primul lucru pe care trebuie să îl facă un președinte. Respectând Constituția, de fapt, respecți cetățenii. Viitorul președinte al României trebuie să fie, în primul și în primul rând, un om al cuvântului, al regulilor, o persoană care să respecte funcția în care se află”, a spus Remus Pricopie.
Folosește tehnici de comunicare AUR
Rectorul SNSPA a mai spus că este dreptul fiecăruia să candideze, dar că trebuie să respecte anumite reguli. Remus Pricopie a declarat că Geoană se ceartă cu reprezentanții PSD-PNL și că folosește tehnici de comunicare ale paridului condus de George Simion, AUR.
„Este dreptul fiecăruia să candideze, dar trebuie să decizi. Ori ești echidistant, pentru că ești înalt funcționar internațional, ori îți dai demisia și intri într-o campanie electorală și, evident, românii vor decide. Domnul Geoană se ceartă cu reprezentanții PSD-PNL. Nu s-a certat niciodată cu reprezentanții AUR. Mircea Geoană folosește tehnici de comunicare AUR”, a mai spus acesta.
Remus Pricopie nu-l vede pe Mircea Geoană președinte
Remus Pricopie consideră că secretarul general adjunct al NATO nu va ajunge niciodată președintele României, mai ales dacă nu are un partid în spate. Rectorul SNSPA a mai spus că Mircea Geoană procedează conform legii pentru că are angajați în România care să lucreze pentru campania sa electorală.
„Mi-am asumat să spun că nu va ajunge președintele României, în condițiile în care, pe de o parte, nu-l văd să respecte regulile elementare pe care tocmai le-am menționat. Pe de altă parte, nu poți. Sistemul democratic are în centru instituția politică numită partid politic. Fără partide politice este destul de complicat”, este de părere Pricopie.